nyköpingsguiden.se

Stora Historiepriset 2019

Stora Historiepriset 2019 delas ut till Annika Sandén, docent i historia vid Stockholms universitet.

Prisutdelning och samtal mellan pristagaren Annika Sandén, docent i historia vid Stockholms universitet och moderator Tobias Svanelid, som vi ofta hör som programledare i Vetenskapsradion historia, P1. Åsa Kratz, ordförande i nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet delar ut priset tillsammans med Karina Josevski, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Nyköpings kommun. Henrik Berggren läser upp juryns motivering.

18.30-19.45 - programmet börjar. Prisceremoni och samtal med pristagaren. 

19.45 - 20.30 -  mingel med tilltugg, prat med pristagaren samt försäljning och signering av Annika Sandéns böcker.

Annika Sandéns forskningsområde handlar om 1500- och 1600-talens vardagsliv och villkor, om människornas samspel och hur samhället var organiserat. Henes fokus ligger på hur livet och samhället fungerade på lokal nivå, vilka konflikter som uppstod och varför och hur de löstes. Vill du läsa mer om motiveringen, om Stora Historiepriset och tidigare pristagare, så hittar du en bakgrund på Sörmlands Museums webbplats

Som vanligt kommer pristagaren också att träffa gymnasieelever på Gripenskolan dagen efter prisceremonin för föreläsning och samtal.

Stora Historiepriset är ett pris från Sörmlands Museum och Nyköpings kommun, Kultur och Fritidsnämnden. Det är Sveriges största historiepris.


Kontakt

Arrangör: Sörmlands museum & Nyköpings Kommun