Stortorget

Skådespelare i föreställningen Stortorget

Lördag 12/02 2022 , kl. 19:00 - 20:30

Prisinformation

240 kr/200 kr med scenpass, under 26 år 100 kr/80 kr med scenpass
Jan vaknar upp på Stortorget tidigt en morgon med ansiktet sönderslaget.

Köp av biljett och vaccinationsbevis på evenemang fr om 1 dec

Genom att köpa biljett till det här evenemanget samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget.

Alla deltagare som är 18 år och äldre måste kunna visa upp Vaccinationsbevis tillsammans med legitimation för att kunna komma in på evenemanget. Ungdom mellan 15-17 år ska också kunna uppvisa legitimation.

Personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna, men måste kunna uppvisa läkarintyg tillsammans med legitimation.

Vaccinationsbevis beställs via www.covidbevis.se. OBS! enbart vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten med QR-kod är giltigt.

Kom i god tid till evenemangen då inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

 

Två turister närmar sig Jan och frågar om han är Olof Palme. I förvirringen säger han ja och ger turisterna en föreläsning om den svenska socialdemokratin. Jan och hans vänner Wilma, Stefan och Per försöker tillsammans förstå vad som hänt föregående natt.

De är andra generationens chilenare och älskar Olof Palme. De har alla en stark relation till det Sverige som en gång gav deras föräldrar exil från diktaturen i Chile. Men deras vilda spekulationer kring vad Palme skulle ha tyckt om Sverige idag leder till en absurd tävling dem emellan. Hur har Sverige förändrats sedan Palmes dagar? Vilka myter om Sverige lever kvar idag?


Pjäsen är specialskriven för Riksteatern och med värme och humor berättar den om andra generationens chilenare som har ärvt drömmen om den perfekta socialdemokratin. För manus och regi står en av Chiles stora internationella stjärnor, Guillermo Calderón.


Medverkande: Danilo Bejarano, Pamela Cortés Bruna, Bianca Cruzeiro, Fransisco Sobrado
• Produktion: Riksteatern i samarbete med Folkteatern i Göteborg

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern

Plats: Nyköpings Teater

Kommande datum

  • Lördag 12/02 2022
    19:00 - 20:30