Kultur & nöje

Thank You For the Music - En hyllning till Björn & Benny

Onsdag 17/03 2021 , kl. 19:30 - 21:00

Pris: 625 kr Köp

Föreställningen är flyttad till 17 mars 2021.

Håll i din biljett – den gäller för det nya datumet.

Gällande frågor om biljetter kontakta arrangören direkt på info@mtlive.se

Hälsning från arrangören: 

Vi hade hoppats i ett tidigt skeende att turnén skulle kunna genomföras i maj. Vi jobbade dag och natt de första dagarna med att flytta turnén, ett jobb som nu visat sig vara lönlöst. Då många i publiken är i den ålder där man ska försöka hålla det här viruset borta så har vi efter långa diskussioner med alla inblandande kommit fram till att vi även får flytta turnén i maj. Thank you for the music kommer att ge sig ut på vägarna igen mars/april 2021. 

Vi vädjar till er som köpt biljetter att ha förståelse och att vi har försökt göra allt vi kan för att det ska fungera så bra som möjligt för alla parter. Köpta biljetter kommer gälla till nya datum, vi kommer inte göra några återköp utan biljetter kommer gälla till nya datum. 

En sak kan vi lova! När det väl blir dags så kommer ni få en 100 procentig taggad ensemble som kommer göra allt för att ni ska få en fantastisk kväll med oss.

Vi bifogar en hälsning från Kalle Moraeus: https://www.dropbox.com/s/thhs4h59s9mz12q/IMG_2001.mov?dl=0

Vi längtar efter att få komma ut och möta er när världen blivit lite tryggare igen, ta väl hand om er!

Vänliga hälsningar

MT LIve AB

 

I Vår gästar Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding 20 städer runt om i landet med "Thank You For the Music".

En hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia och ännu fler hits. Det kommer att bli svårt att sitta still...

Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Linda Holberg sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Höstens stora turné rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera” – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s "Biggest looser VIP".

Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding – Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med "Sol, Vind och Vatten", en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i Miss Saigon.

 

Det finns så mycket otrolig musikalitet i orkestern, i artisterna och de sånger de framför

JAN-OLOV ANDERSSON/AFTONBLADET

 - Av alla Björn & Benny hyllningar som turnerat runt i världen så är den här det bästa någonsin!

Smålandsposten

- Ambitionsnivån är skyhög och sjumannabandet av yppersta klass. Kvällen bjuder på en suverän blandning från den svenska popmusikens allra finaste sångbok.

Björn Stefanson VF

- Crusellhallen är knökfull.  Kristinas förtvivlade uppgörelse med Gud i ”Du måste finnas” ur ”Kristina från Duvemåla” blir i Gunilla Backmans tolkning kvällens behållning

Helena Lundberg, Corren

Även om Boding inte har jobbat med Björn och Benny så är det som om låtarna ur "Chess" och "Kristina från Duvemåla" blev hans här och nu.

”Johan Granström och de fantastiskt skickliga musikerna sätter kvalitetsribban högt och spelar så bra att Björn och Benny borde vara mycket nöjda med denna hyllning”

4/5 UPPSALA NYA TIDNING

 

Medverkande:

Kalle Moraeus

Gunilla Backman

Johan Boding

 

Johan Granström – Bas/Kapellmästare

Johan Lövkranz Ramsay – Trummor

Jörgen Stenberg – Perch

Anders Lundkvist – Keyboard

Patrik Svedberg – Keyboard

Tobias Fall – Gitarr

Per Grebacken – Blås

Jenny Redenkvist – sång och kör

Linda Holberg – Sång och kör

 

Föreställningens längd: 2tim 30min inkl paus

Biljetter går att köpa på Rosvalla, Culturum, Koordinaten samt Nyköpings Turistbyrå. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.

Kontakt

Arrangör: MT Live AB

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, Nyköping

Kommande datum

  • Onsdag 17/03 2021
    19:30 - 21:00