Thank You For the Music

Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Bodin samt Jenny Redenkvist och Karin Funk

Fredag 07/10 2022 , kl. 19:30 - 22:00

Pris: 625 kr Köp
Pris: 625 kr

En hyllning till Björn & Benny.

Publiksuccén fortsätter under hösten 2022!

Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding gör sig redo för att möta publiken igen med showen "Thank You For the Music". Det är hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från stjärnor som står dem nära. Publiken bjuds på det bästa från bl.a. BAO, Chess, Kristina från Duvemåla, Mamma Mia. Det kommer att bli svårt att sitta still...

Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Karin Funk sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner.

Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Showen rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera” – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s "Biggest looser VIP".

Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding – Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med "Sol, Vind och Vatten", en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i Miss Saigon.

 

Medverkande:

Kalle Moraeus

Gunilla Backman

Johan Boding

 

Johan Granström – Bas/Kapellmästare

Johan Lövkranz Ramsay – Trummor

Jörgen Stenberg – Perch

Anders Lundkvist – Keyboard

Patrik Svedberg – Keyboard

Tobias Fall/Pelle Holmberg– Gitarr

Per Grebacken – Blås

Jenny Redenkvist – sång och kör

Karin Funk – Sång och kör

 

Föreställningens längd: 2tim 30min, inkl paus

Ledsagare fri entré men måste boka biljett.

Handsprit kommer att finnas i entrén.

Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

 

Kontakt

Arrangör: MT Live AB

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Fredag 07/10 2022
    19:30 - 22:00