The blue benders

Bluesbandet The Blue Benders

Lördag 03/08 2024 , kl. 18:00 - 22:00

Pris: 200 Köp
Pris: 200

Vi har den äran att presenterar detta unga bluesband som på drygt två år etablerat sig som en kraft att räkna med inom svensk blues/roots/soul/funk/rock.

Inte bara som det nya unga blueshoppet, utan som en fulländad musikmaskin med ett sound och sväng som imponerar på det mest erfarna rock- och bluesrävarna. Ett band som dock inte vill låta dig definieras som enbart blues utan hämtar sina influenser från alla håll för att bilda en musikalisk cocktail från alla världar, där tunga riff möts av funkiga basgångar och hela tiden inspirerat av den afroamerikanska musiken
Fronttrion, tillsammans med det tunga, ångvältande kompet är häpnadsväckande, eller ”onödigt bra”, som Roffe Wikström uttryckte det efter att de delat kväll med honom i Göteborg i december-21.
 

Bandet, som tilldelades utmärkelsen "Årets Nykomling" i Bluespoddens omröstning 2022, har inte bara imponerat som kollektiv, utan även individuellt. Edvin Öström har två år i rad utsetts till "Årets Gitarrist", och sångaren och entertainergeniet Samson Mirro för den legendariska familjetraditionen vidare från farfar Eric Bibb och pappa Rennie Mirro. Morris Malek sanslösa slidegitarr spottar, frustar och fräser. Johan Sund (Lisa Lystam Family Band, the Bland, m fl), basisten och världsvirtuosen, är sedan hösten -22 ny basist i bandet. Trummisen och multigeniet Oskar Boså langar dynamik, sväng och stadga med sällsynt pondus, bidrar till bandets karakteristiska sound.

I mitten av juli 2023 gick bandet in i Immersive music studios (gamla EMI studion) för att spela in nytt material. Resultatet blev EP:n "Strike One", som släpptes den 16e november 2023. Den efterlängtade EP:n bjuder på en ny dimension av bandets musikaliska talang och har fått enorm positiv respons från deras dedikerade fanbase. Med en utsåld releasekonsert på Nalen Klubb, 300 pers, i bagaget är bandet minst sagt inne i en spännande period och ser de fram emot att fortsätta sin resa under 2024.

De gör det så bra att de tog hem vinsten i den svenska tävlingen av European Blues Challenge och drar till Portugal i april 2024 för att representera Sverige i bluesen egen Eurovision.

Blue Benders live är en hyllad upplevelse och ett unikt samspel med publiken. Det är kvällar som aldrig vill ta slut. Energi och spelglädje eller som trumlegendaren Ingemar Dunker (RIP) uttryckte det efter att han upplevt bandet live på Bangens Jazzfestival 2023, ”Det bästa jag hört på mycket mycket länge”

Bandet har sitt ursprung ur Stockholms jam-scen i Gamla Stan. Edvin drog med sig Morris till jammen redan under första året på musikgymnasiet, Rytmus. Stampen, St Clara Wirströms, Engelen, etc blev deras musikaliska vattenhål under gymnasieåren. Samson kom snart in i bilden och det jammades i parti och minut. Tommy Moberg, den gamle legendaren, såg potentialen och satte ihop ett band omkring grabbarna, som hade sin första officiella spelning under namnet The Blue Benders i maj 2021 i samband med Old Town Blues Stream.

Kontakt

Arrangör: Oxelö Krog
Adress: Oxelö Krog
Telefon: 0155 304 22

Kommande datum

  • Lördag 03/08 2024
    18:00 - 22:00