TIMBUKTU PÅ TOVASTUGAN

timbuktu

Fredag 07/07 2023 , kl. 18:00 - 01:00

Den 7 juli gästas Nyköping och Tovastugans trädgård av Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna!

Under sommaren 2023 går Timbuktu tillbaka till sina rötter med en klassisk hiphop-show tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large.

Timbuktu är en av Skandinaviens mest populära artister, och har under de senaste åren även blivit välkänd utanför hiphopmiljön. Han har etablerat sig själv som en inflytelserik politisk artist som hämtar musikalisk inspiration från folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica. Med hits som “Alla vill till himlen”, “Det löser sig” och “The botten is nådd” är han känd för att kunna skapa en otroligt festlig stämning – men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han fick ta del av Nordiska rådets språkpris.

Timbuktu har under de 15 åren han varit aktiv som albumartist åstadkommit mer än de flesta. Han har släppt totalt 10 soloalbum, vunnit Grammis och P3 Guld och konstant turnerat i Sverige och Norge. Han har också varit programledare för radio- och TV program som P3 Hip Hop, Musikhjälpen och Jasons Spellista.

Timbuktus katalog är full av färgstarka låtar och som alla som någon gång varit på plats på raplegendarens konserter kan berätta, så är det en liveupplevelse utöver det vanliga.

Detta gott folk, är något ni inte vill missa!

VIKTIG INFO

Dörrarna öppna från kl 18

Förband kl 20. Nyköpingsbandet Back on Track!

Timbuktu ca kl 22

Dörrarna stängs kl 01

Strikt 18-årsgräns!

Inga bordsbokningar!

Kontakt

Arrangör:
Adress: Hamnvägen 4, Nyköping

Kommande datum

  • Fredag 07/07 2023
    18:00 - 01:00