Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij. Text i bild: Tomas Andersson Wij Vårturné 2024

Torsdag 25/04 2024 , kl. 19:00 - 20:30

Pris: 420 kr Köp
Pris: 420 kr
Nytt album och vårturné med Tomas Andersson Wij

I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studio med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas flitigt på radio just nu. Den 15 december kommer nästa singel, albumets titelspår “Sorgsna sånger gör mig glad”, där Tomas beskriver musikens betydelse i hans liv och radar upp ”sorgsna sånger” som gör honom glad. Från Lina Sandells “Blott en dag” till Allan Edwalls “Den lilla bäcken” och Lalehs “En stund på jorden”.

Albumet “Sorgsna sånger gör mig glad” släpps den 19 januari och i början av mars startar TAW sin vårturné.

 

"Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner", säger Tomas Andersson Wij.

Under sina 25 år som artist har Andersson Wijs sånger fyllt många konsertsalar. Få svenska artister har turnerat så mycket som han. Och till våren ger han sig ut på en ny resa, tillsammans med den pianist som varit vid hans sida de senaste åren, Andreaz Hedén, och den hyllade jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt.

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Jubel och Laweka Event

Plats: Culturum

Adress: Hospitalsgatan 4, 611 32 Nyköping

Kommande datum

  • Torsdag 25/04 2024
    19:00 - 20:30