Tuuletar, den finska vokalgruppen

Fyra medlemmar i finska vokalgruppen Tuuletar

Torsdag 16/02 2023 , kl. 18:00 - 20:00

Pris: Medlemmar 100 kronor. Icke-medlemmar 120 kronor.
Tuuletar kombinerar på ett fantastiskt sätt moderna genrer, som rap och beat-boxing, med traditionell finska sång. Gruppen har lånat sitt namn av vindens gudinna i Kalevala.

En vokalgrupp från Finland som tagit mixandet av tradition och nyskapande till nya höjder! Den vilda energin, sångarnas otroliga röstanvändning, slående beatbox-rytmer och originella kompositioner och texter har charmat Tuulettares publik och kritiker i Finland och runt om i världen. Tuulettares urbana samtida musik inkluderar trip hop, konstpop, den finska folksångstraditionen och globala musikaliska influenser.

Tuuletar är inte bara namnet på vindgudinnan i Kalevala, den finska mytologin, utan också namnet på en unik vokal folk-hop kvartett. Själva beskriver de sig som ett kaotiskt, icke-perfekt kollektiv av färgstarka karaktärer som delar en passionerad nyfikenhet. De drivs av sin kärlek till det finska språket och respekten för sina rötter när de borrar sig in i traditioner, sökandes efter det nya. Tuuletar är fyra kvinnor som sjunger, komponerar och framträder. På sitt unika sätt framför de finsk folksång, egna verk med globala musika­liska influenser och urban samtida musik på ett öppet sätt. Väsande, viskande, kraftfullt och glödande och helt orädda i sitt uttryck vilket hyllas unisont på deras turnéer och festivalframträdanden runt om världen. Tuuletar kan även höras i trailers till succéserien Game of Thrones.

Venla Ilona Blom – beaxboxning, sång 
Sini Koskelainen – sång 
Johanna Kyykoski – sång 
Piia Säilynoja – sång
Joonas Saikkonen – ljuddesign

Ett samarrangemang med Scenkonst Sörmland

Så bokar du och betalar

Biljettpris 120 kronor (för medlemmar i Föreningen Nyköpings Folkhögskola 100 kronor). Boka din biljett på 0155-29 20 80 under kontorstid 8-16 eller via info@nykoping.fhsk.se.

Du betalar med bankkort eller Swish på plats.

Medlemskapet i samma förening kostar 100 kronor/år. Bli gärna medlem för att stötta föreningen som också är skolans huvudman. Läs mer här.

Kontakt

Telefon: 0155-29 20 80

Kommande datum

  • Torsdag 16/02 2023
    18:00 - 20:00