Ulf Bagge och Gisela Nordell

Ulf Bagge och Gisela Nordell

Onsdag 13/07 2022 , kl. 18:00 - 20:00

Pris: 150 Köp
På Oxelö krog bjuder Ulf Bagge och Gisela Nordell på pärlor från vistraditionen; alltifrån Lucidor och Bellman, till Ferlin, Taube, Cornelis och Fritz Sjöström.

Bellman med sina geniala texter och klanger från 1700-talet och Taubes egensinniga Stockholmsvisor och vackra naturstämningar binder samman konsertkvällen. Ulf och Gisela gör båda var för sig personliga tolkningar och när de sjunger tillsammans är visorna framförda i vacker stämföring och lyhörda gitarrarrangemang.

Ulf Bagge är trubadur sedan länge. Under 80-talet satte han upp kabaréer för fullsatta hus med bland annat Beppe Wolgers, Monica Zetterlund och Olle Adolphson på salonger som Södra Teatern och Berns. Han är också författare med böcker som ”Lucidor”, ”Skalderna i Gamla stan” och självbiografin ”Trubaduren”. Han medverkade med arrangemang och notskrift till miljonsäljaren ”Bellman”, tillsammans med Peter Dahl och Göran Hassler. Ulf har också en egen visproduktion och har även tonsatt dikter av bland annat Lucidor, Wivallius och Fröding.

Gisela Nordell har arbetat som vissångerska i många år och har medverkat i CD-inspelningar, radioprogram och TV tillsammans med Ulf. Hon är också bildkonstnär och målar i olja och akvarell och är en mångsidig tecknare. Även Gisela arbetar som Stockholmsciceron med kvinnohistoriska vandringar i Gamla stan och Fogelström på Södermalm.

Njut av hemlagad mat och fantastisk musik i en idyllisk skärgårdsmiljö med utsikt över öar och båtliv! Vi har fullständiga rättigheter.

Kontakt

Arrangör: Thord Lindé TonKonst och föreningen Jazz i Nyköping
Adress: Gamla Oxelösundsvägen 28
Telefon: 0155 304 22

Kommande datum

  • Onsdag 13/07 2022
    18:00 - 20:00