Väsen + Hawktail

Väsen + Hawktail

Tisdag 19/03 2024 , kl. 19:00 - 21:00

Pris: 250 kr, Pensionärer o arbetssökande 150 kr, Barn och ungdom upp till 19 år 75 kr
Svensk folkmusik möter Bluegrass och Oldtime i en glädjefylld musikfest

Väsen + Hawktail är ett samarbete som har växt fram ur en långvarig musikalisk relation som började i USA. Jordan, Brittany och Paul i Hawktail träffades när de gick på college och gick på Väsenkonserter och jammade Väsenlåtar. Olov och Micke träffade och spelade ihop med dessa unga skickliga musiker efter konserter och på festivaler i USA och imponerades av hur väl de kände till Väsens musik. Nu äntligen efter alla dessa år så turnerar de ihop för första gången och skapar Väsensk Hawktailmusik tillsammans.

Väsen, Mikael Marin och Olov Johansson har under 40 års intensivt samspel och internationellt turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att de i dag är unika i sitt slag. De har som ingen annan svensk grupp spridit den svenska polskan ut i världen. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Hawktail från USA, Brittany Haas, Jordan Tice och Paul Kowert är en grupp fantastiskt skickliga musikanter som med fantasi, lätthet och virtuositet rör sig mellan olika genrer och skapar ett oemotståndligt musikaliskt väsen. De har sina musikaliska rötter i Bluegrass, Oldtime och andra amerikanska musikstilar och spelar i och har spelat i andra grupper såsom Punch Brothers, The Dave Rawlings Music Machine och Crooked Still.

 

Väsen är:

Olov Johansson – Nyckelharpa

Mikael Marin – Basviola, Violoncello da spalla

Hawktail är:

Brittany Haas – Fiol

Jordan Tice – Gitarr

Paul Kowert – Kontrabas

 

Föreställningens längd: 2tim inkl paus

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och i receptionen i Stadshusets entré.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. I samtliga kassor gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor & Scenkonst Sörmland med stöd från Statens Kulturråd

Plats: Nyköpings Teater

Adress: Teatertorget, 611 31 Nyköping

Kommande datum

  • Tisdag 19/03 2024
    19:00 - 21:00