nyköpingsguiden.se

West of Eden - Look to the West - konsert

West of Eden är det svenska folkmusikbandet som byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska

Med konsertversionen av albumet Look to the West tar West of Eden ett ambitiöst musikaliskt grepp om en intressant och viktig del i den svenska historien – den stora emigrationen från Sverige till Amerika under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, då en tredjedel av Sveriges befolkning lämnade landet. En miljon svenskar reste under denna tid ut från West of Edens hemstad Göteborg, för att söka lyckan västerut, och staden blomstrade i emigranternas fotspår. Att det inte finns mer musik skriven om detta är ett förvånande faktum, vilket bandet tagit som en utmaning att ändra på.

Bland de nyskrivna sångerna hittar man allt från melankoliska uppbrotts-sånger som Going to Hull och Sweet Old Country till mustiga folkrock-stänkare som Wilson Line. Förhoppningarna och drömmarna kring det nya livet finns i låtar som Look to the West, medan Please Mister Agent är en berättelse med glimten i ögat, baserad på ett autentiskt brev som Jenny Schaub skrivit om och tonsatt. Skivan och konserten Look to the West hanterar ett ämne som är lika aktuellt idag som när den svenska emigrationen gick av stapeln. Uppbrott och avfärd. Minnen och förhoppningar. De första stegen på en lång resa.

Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och har genom åren samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.

West of Eden är

Lars Broman: Fiol

Martin Holmlund: Bas

Ola Karlevo: Trummor, Bodhrán

Jenny Schaub: Sång, Dragspel

Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr

Henning Sernhede: Gitarr, Mandolin

 

Konserten ingår i musikpasset.


Kontakt

Adress: Järntorget 7-9

Telefon: 0155-383 50

E-post: koordinaten@oxelosund.se

Facebook: https://www.facebook.com/koordinaten/

Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen, Oxelösunds kommun