Wilmer X

Wilmer X

Onsdag 19/10 2022 , kl. 19:30 - 21:00

Pris: 450 kr Köp
Pris: 450 kr
Wilmer X firar 45år på scen, och ger sig ut på en efterlängtad och exklusiv turné

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. I höst väntar en efterlängtad och exklusiv turné, det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av landets absolut bästa akter. Under sommaren och hösten kommer ny musik. 

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Wilmer X är Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén.

 

Föreställningens längd: 1tim 30min, ingen paus

Handsprit kommer att finnas i entrén.

Stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom, även lindriga.

 

Biljetter går även att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.

Kontakt

Arrangör: Laweka Event & Nyköpings Arenor

Plats: Culturum

Kommande datum

  • Onsdag 19/10 2022
    19:30 - 21:00