Julbord

En annorlunda julmiddag (endast 1 kväll)

Öppettider: 9 december kl 18.30-21.30 (obligatorisk bokning via Digitala Nyköping)

En annorlunda julmiddag (endast 1 kväll)
Gästspel på Hellmanska Gården med jultapas och juldrycker!
Gästspel på Hellmanska Gården med jultapas och juldrycker!
Varmt välkomna till en härlig kväll med goda drycker, god mat och en härlig gemenskap inspirerad av julen.
 
Bokning https://digitalanykoping.se/produkter/mat-dryck/9-12-jultapas-och-juldrycker/
 
Det är svårt att i ord beskriva den upplevelsen som jag vill ge er. En känsla av gemenskap där vi samlas kring en annorlunda julmiddag.
Under mina år på Nyköping Strand Utbildningscentrum som serveringslärare så har jag fått arbeta med så duktiga kolleger och elever. En minnesvärd upplevelse är julmiddagarna vi gjorde med en sittande servering. Varje servering såg ut på ett annat sätt, vi försökte varva metoder för att ge eleverna en utmaning och gästerna något nytt.
 
Det här har jag drömt om att få återskapa och får nu göra det ihop med Hellmanska Gården. Hellmanska Gården arbetar med lokala produkter, så ekologiskt som det går och allt i princip tillverkas på plats.
 
Välkommen på en julmiddag lagad och serverad med kärlek och engagemang.
Vad jag vill ge er med denna middag är KIUU - Kunskap Inspiration Umgänge och Upplevelse.
Att ni oavsett nivå ska ha lärt er något mer, att ni ska känna er inspirerade till att fortsätta prova eller testa nya drycker, ny mat, att vi ska umgås och jag är stolt över att sedan jag startade har ibland gäster kommit solo och alltid blivit inkluderade i gruppen. Min förhoppning är att dessa delar ihop ger er en upplevelse som gör er glada och att ni känner att kvällen har varit väl värd att upplevas!
Njut av en annorlunda julmiddag där ni blir serverade sittandes.

Under kvällen får ni 4 serveringar bestående av olika jultapas.
Brödservering med vört och engelsk cheddar kryddig fikonmarmelad serveras under hela middagen
Servering 1 gubbröra på rostad kavring och råraka ”jansson” m ansjovis gräddfil rödlök
Servering 2 två sorters sill och grönkål/västerbottenpaj
Servering 3 glöggkryddade revben och brysselkål m ädelost och valnötter
Servering 4 saffranspannkaka m pepparkakssmul och lingondessert
 
Jag har valt ut drycker till varje servering. Mitt koncept är att skapa en provning i en provning.
Till varje rätt serveras det ett 1/2 glas av 2 drycker med särskiljande karaktär som kommer att interagera med maten och lyfta olika smaker. Det går även att beställa mer om man önskar. Det kommer att vara både olika typer av vin, cider och cocktails.
Vill man ha alkoholfria alternativ så är de lika väl utvalda blandat med mina mocktails med egna syrups och lokala produkter från Hardö och Högtorp.

Kvällen kommer att varvas med servering av mat och dryck. Eftersom jag älskar att skicka med kunskap kring drycker så får ni även stunder då jag berättar om provningsmetodik, om producenterna och andra nyttiga saker om drycken ni dricker.
 
Klockan 18.30 öppnar entrén där det serveras fördrink och tilltugg. När alla gäster är placerade kommer vi att inleda med en presentation av kvällen och menyn.
Vi kommer att tillämpa bankettservering så alla gäster serveras samtidigt. Vi tycker om att skapa möjlighet till samtal och därav har vi större bord dukade som man får dela med andra och kan diskutera mat och vin med.
Kvällen beräknas sluta 21.30
Middagsbiljett inklusive fördrink, 4 serveringar, utvalda drycker till varje rätt 1095:-