Julbord

Julmiddag på Virå Bruk

Öppettider: 2 - 21 december fredagar och lördagar från 17.00

Virå serveras julmiddag den 2 - 21 december. 

Amusse
Mördeg, västerbottencurd, picklade senapsfrön, riven rökt and & krasse

Fisk
Gin- & lingonsill
Krämig sill med rött äpple, pepparrot & gräslök
Ägghalva med majonnäs, forellrom, gräslök & silverlök
Apelsin- & kummingravad lax
Långlagrad cheddarost, vispat brynt smör, spisbröd

Kallskuret
Viltpaté, cumberlandsås, saltgurka, gräslök, rågbröd
Sikaforsröra på egenrökt vildsvinsskinka, pepparrot, gravad äggula, friterad grönkål, rågbröd.

Kronhjort från Virå Bruk
Pommes Anna, mustig kryddig rödvinssås, egenrökt vildsvinssidfläsk samt en len pumpapuré.

Alternativt
Smörstekt gös
Pommes Anna, sandefjordssås med forellrom & brynt smör, fräst kål samt handskalade räkor.


Vit chokladpannacotta
Fluffig saffranssponge, rostad vit choklad, kolasås med nypon & flingsalt
Alternativt
Virås tolkning på änglamat
Lingonsorbet, rårörda lingon, små kardemummadrömmar & punschgrädde.

Bokning

Kontakta oss gärna på 
mail: bokning@virabruk.se 
tel: 0155-748 93