Corona-viruset & evenemang

Nyköpings kommun följer utvecklingen av coronavirusutbrottet, covid-19, noga. Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. 

Du får uppdaterad information och svar på de vanligaste frågorna om coronaviruset på följande webbplatser:

Frågor och svar om evenemang i Nyköping

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare. Nyköpings Arenor följer regeringens beslut. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Majoriteten av alla större evenemang i Nyköping den närmaste tiden har därför ställts in eller flyttats fram. Uppdatering för varje enskilt evenemang på Culturum och Nyköpings Teater sker dagligen. Besök nykopingsguiden.se/program för senaste nytt.

Under hösten arrangeras mindre evenemang utifrån gällande restriktioner.

På www.nykopingsguiden.se/program finns listan på alla evenemang på Culturum och Nyköpings Teater.

Vi reserverar oss för eventuella fel eftersom att många arrangörer nu väljer att ställa in eller senarelägga sina evenemang. Vissa evenemang är framflyttade men har inte fått ett nytt datum än – därför kan de vara svåra att hitta om man söker på datum – besök hellre nykopingsguiden.se/progra m. Där finns alla evenemang listade på Culturum och Nyköpings Teater. 

Vi försöker hålla vår evenemangskalender på webben uppdaterad, men eftersom att situationen förändras snabbt kan vi ibland ligga efter. Vi ber om er förståelse för det. 

För frågor och korrekt information om till exempel återköp av biljetter hänvisar vi direkt till respektive evenemangsarrangör.

Kommer konserter, teaterföreställningar och evenemang att ställas in i Nyköping?

Det är upp till varje arrangör att ta beslut om evenemanget ska ställas in helt eller flyttas till ett senare datum. I de flesta fall är det externa arrangörer som hyr in sig på Nyköpings kommuns lokaler. Det är alltså arrangören som är ansvarig för allt som rör föreställningen. På nykopingsguiden.se/evenemangfinns kontaktuppgifter till respektive arrangör.

Om ett evenemang ställs in eller flyttas kommer de biljettköpare som har lämnat korrekta kontaktuppgifter via webben att kontaktas. Varje enskilt evenemang uppdateras kontinuerligt vad som gäller för just det evenemanget. 

Nyköpings Arenor följer utvecklingen noga och är beredd att anpassa verksamheten efter direktiv från ansvariga myndigheter. Om du ska besöka Rosvalla, Culturum, Träffen och Nyköpings Teater uppmanas du att läsa på hos säkra källor och följa rekommendationer från ansvariga myndigheter.

Jag har köpt en evenemangsbiljett men vill inte gå, får jag då pengarna tillbaka?

Du får inte pengarna tillbaka om du själv vill avboka din biljett.
I de flesta fall är det externa arrangörer som hyr in sig på Nyköpings kommuns lokaler. Det är alltså arrangören som är ansvarig för allt som rör föreställningen. På nykopingsguiden.se/eveneman finns kontaktuppgifter till respektive arrangör.

Om föreställningen blir inställd av arrangören får jag tillbaka pengarna?

Om evenemanget ställs in kommer alla biljetter att återköpas exklusive serviceavgiften. Biljetter köpta på webben blir automatiskt återlösta. Biljetter köpta i kassa återlöses på Culturum, Rosvalla eller Koordinaten i Oxelösund.

Om ett evenemang ställs in eller flyttas kommer de biljettköpare som lämnat kontaktuppgifter att kontaktas. Även via Nyköpings kommuns olika kanaler meddelas om något evenemang ställs in eller flyttats. På nykopingsguiden.se/evenemang finns information om vad som gäller för varje evenemang.

Kan ni sända evenemanget via Internet istället?

Det är upp till varje arrangör att ta sådana beslut. I de flesta fall är det externa arrangörer som hyr in sig på Nyköpings kommuns lokaler. Det är alltså arrangören som är ansvarig för allt som rör föreställningen.

Är ishallen på Rosvalla öppen för allmänhetens skridskoåkning?

Läs senaste informationen om allmänhetens skridskoåkning på nykopingsguiden.se/skridskor. 

För fler frågor och svar från Nyköpings kommun läs här på nykoping.se