Må gott i Nyköping

Hitta tips på spa eller behandlingar som passar dig.

Ett sätt att må bra kan vara att dra ner på tempot, sköta om sin kropp med träning och att vistas i naturen. Andra sätt kan vara att ta sig tid att gå på spa, besöka en relax eller få en kroppsbehandling. Här listar vi ett urval av platser i Nyköping som erbjuder njutning för kropp och själ.

I stan:

Fotkliniken Sörmland

Här finns både medicinska och SPA-liknande behandlingar för dina fötter. Fotkliniken Sörmland erbjuder också indisk huvud-och skalpmassage. Läs mer på Fotkliniken Sörmlands Facebooksida, eller boka via bokadirekt.se.

Relaxavdelning på Blommenhof Hotell

Här hittar du pool, bastu och ångbastu i en miljö med skogen som tema. Köp ett relaxpaket där antingen frukost, lyxsmörgås eller middag ingår. Vill du träna finns gym och massage finns att boka. Öppet för alla. Blommenhof Hotell erbjuder nu ett Anti-Corona paket, där du när du bokar övernattning får tillgång till relaxavdelningen. Läs mer på Blommenhof Hotells webbplats.

Relaxavdelning Clarion Collection Hotel Kompaniet

Här betyder relax egentid. Eller tid tillsammans – du väljer. Relaxen är öppen och gratis för hotellgäster. Vissa tider även för övriga. Här har du tillgång till jacuzzi och bastu, samt ett utrymme för avkoppling. Läs mer på Clarion Collection Hotel Kompaniets webbplats.

Sunlight Spa & Relax

Ta en simtur i 25-meters bassängen i den gamla tvålfabriken. Lägg till tid på spaavdelningen där du kan vara bara en eftermiddag eller en weekend med övernattning och extra guldkant. Prova på en detox med näringsrika alger. Läs mer på Sunlight Spa & Relaxs webbplats. 

Utanför stan:

Helande Händer

Söker du alternativa behandlingar och djup avslappning prova då på reiki. Reiki är en energimetod som syftar till helande av både kropp och själ. I Aspa erbjuder Ulla både healing och reiki enskilt och i mindre grupper. Läs mer på Helande Händers webbplats. 

 

Övriga tips på aktiviteter som du kan må bra av

  • Ta en skogspromenad - stadsnära finns Ekensberg och Hållet med promenadvägar och stigar. Utanför stan hittar du fler möjligheter. 
  • Umgås med någon du tycker om.
  • Gör något nytt - gå en annan väg än den du brukar, lyft blicken och se alla vackra hus i Nyköping eller prova på en ny aktivitet.
  • Boka in något lite längre fram- då har du något att se fram emot.

Se fler tips på företag som erbjuder spa och relax.