Ge tips om Nyköping

Ge dina bästa tips på upplevelser i Nyköping

Är du Nyköpingsbo och har en massa guldkorn som du gärna delar med dig av? Missa inte chansen att själv få bidra till årets 100-lista - 100 sätt att uppleva Nyköping.

Nu har du chansen att skicka in ditt personliga tips till vad som gör Nyköping magiskt

Vi på Nyköpings turistbyrå vill med glädje erbjuda alla besökare och invånare en inspirerande lista på saker att göra i Nyköping, med 100 tips från Nyköpingsborna själva - de som kan platsen bäst!

Listan kan väcka intresset till att upptäcka och uppleva Nyköping i sommar - oavsett om du är turist, nyinflyttad eller levt här hela ditt liv. I Nyköping finns det något för alla!

I vår samlar vi in tips från dig som bor här

Från februari - april har du möjlighet att lämna in dina egna tips på vad man kan göra i Nyköping. Det kan handla om allt ifrån vad du gör med barnen en regnig dag till var din bästa plats för picknick är. Här nedan har vi exempel på teman med frågor som kan hjälpa dig att tipsa om dina smultronställen och bästa idéer.

Exempel:

  • Kultur och historia - vart tar du kompisgänget/familjen när ni vill vara kulturella? Vad visar du upp för släkt och vänner på besök?
  • Mat, dryck, fika - var äter du helst en romantisk middag? Vart tar du svärmor på lunch? Var fikar du helst?
  • Utbildande - när du vill lära dig något nytt, eller få veta mer om något, vad gör du helst? 
  • Avslappnande - vart går du när du vill ha egen tid? Var är bästa platsen för avkoppling i Nyköping för dig?
  • Natur och äventyr - när du vill komma riktigt nära naturen, vart tar du dig? Vilken är din favorit bland Nyköpings naturreservat/naturområden? Vad gör du helst i naturen?
  • Barn och aktiviteter - vad gör du med barnen en varm sommardag? Om ni vill har skoj hela familjen,  vad gör ni då? Bästa aktiviteten med barn?

Lansering av 100-listan 21 maj

Till Turista Hemma helgen den 21-24 maj kommer vi att lansera Nyköpingsbornas egen 100-lista. Den kommer att finnas digitalt och i tryckt material. Håll även utkik i sociala medier!

Så här gör du

Fyll i formuläret här nedan. Skriv ditt tips i fritextfältet, skriv gärna vilket tema ditt tips tillhör och/eller med vem du helst gör aktiviteten med.

Dina personliga tips på upplevelser i Nyköping