Nyköpingsbornas topp 5-listor

Utsikt från Simonberget, fika på Hellmanska gården och äventyr i Nävekvarn - bara några av Nyköpingsbornas favoriter i Nyköping.
Här kan du ta del av några topp 5-listor och låta dig inspireras när du skapar din egen lista!

Se alla Nyköpingsbor som har delat med sig av sina topp 5 >>

 

 

Sahro. Leende korthårig kvinna med svart hy. I bakgrunden skymtar ett vitt slottstorn och natur.
Sahro - inflyttare

Det bästa med Nyköping är närheten till allt. Här finns butiker, caféer, restauranger, bio, skogar, parker och havet. Här är mina topp 5 i Nyköping!

1. Mårtens Hus - här njuter jag av deras unika och goda pizzor.

2. Skogen vid Ekensberg - jag tar gärna skogspromenader och känner lugnet i naturen.

3. Kråkberget - en härlig plats för utsikt över Nyköping sommarkvällar när mörkret faller.

4. Kumlins konditori - jag älskar deras inredning och goda fika! Här sitter jag gärna och ser ut över Stora Torget.

5. Vandring genom stan - ett perfekt sätt att visa upp Nyköping för släktingar och vänner på besök.

 

Mats - inflyttare

Nyköping är en lagom stor stad med stort kultur- och serviceutbud. Det mesta finns här och jag har lätt att snabbt ta mig dit jag vill. Här mina 5 i topp!

1. Skafferiet - En restaurang med mysig miljö och många bevarade detaljer finns kvar från tiden då det var barberarsalong.

2. Landsbygden - Med vår gamla sommarbil på alla vackra slingrande vägar runt Nyköping. Vi hittar fortfarande nya utflyktsvägar!

3. Ängstugans sommarcafé - På Tjuvholmen med egen strand och utsikt mot Mellanfjärden. Där köper jag en hederlig hembakt brödportion med bulle, sockerkaka och två sorters småkakor för bara 45 kronor. Då ingår kaffet.

4. Labro ängar - Vackert naturreservat med fina sittplatser, öppna ytor och ekdungar med utsikt utöver bland annat Sjösa.

5. Promenad vid vattnet - Mitt tips är att gå norrut efter ån under E4an och över hängbron för att sedan gå tillbaka mot stan på andra sidan.

 

Sara - urinvånare

Det bästa med Nyköping är gemenskap och tryggheten, jag känner mig verkligen hemma här.

1. Aktersnurrans glasscafé i hamnen: En varmare dag går jag gärna dit för en glass och strosar runt. Kanske spelar lite minigolf!

2. Restaurang Voyage: en restaurang som enligt mig har bästa kvalitén på mat i stan. Och vill jag bara ta en drink är loungen det trevligaste stället att sitta på.

3. Stendörren: Jag tycker det är så vackert där. En utflykt dit passar både på sommaren och för grillning på höst och vinter.

4. Huldas café: Vintertid fikar jag gärna på Huldas. Där lärde jag mig även dricka kaffe, till en början med åtta sockerbitar i.

5. Stall Bondeby i Stigtomta: hästar ger mig energi. Stall Bondeby har en klar Topp 5 plats, där kan jag vara i timmar.

 

Linda - urinvånare

 Det bästa med Nyköping är närheten till det mesta. Att ta cykel istället för bil är ett enkelt val.

1. Promenad längs hamnpromenaden - gör inget att jag får vända och gå samma väg tillbaka, så fint där! En glass på en bänk där är svår att slå.

2. Bar'n Burger - för mig är månadens signatur en favorit då jag vet vad jag får men med en ny touch varje gång.

3. Linuddens naturreservat - en storfavorit på våren då det är helt vitt av vitsippor. Ingen borde missa det! Jag passar också på titta in på Linuddens trädgårdsbutik.

4. Sandys - min son vill alltid gå till Sandys för deras yoghurtglass med godistopping. Jag tar gärna deras avocadosmoothie som är fräsch.

5. Sjöskogens naturreservat - Svartåhällen i Sjöskogen är en favoritplats. Där sitter jag och bara glor. På sommaren badar jag i Uttervik som finns nära, perfekt med både klippor och strand.

 

Gå tillbaka till startsidan