nyköpingsguiden.se

Jill Johnson - Me & Miss Rose

En av Sveriges mest älskade artister kommer till Nyköping i februari. Genom åren har hon satt countrymusik och Nashville på den svenska musik kartan. Tillsammans med hennes nära vän, den framgångsrika låtskrivaren Liz Rose, ger hon sig ut på en efter längtad Sverigeturné. Nyköpingsguiden fick möjlighet att ställa några frågor Jill!

Hej Jill och varmt välkommen tillbaka till Nyköping! För visst har du varit här i Nyköping tidigare?

– Ja, det har jag men det var länge sedan, så det känns som det är på tiden nu.

Berätta om konserten och ditt samarbete med Liz Rose. Vad kan publiken förvänta sig?

– Mitt samarbete med Liz Rose bottnar i en snart sjuttonårig vänskap. En vänskap som vuxit sig starkare med åren och Liz är idag en av mina allra bästa vänner. Det finns inte mycket Liz inte vet om mig och vi har framförallt väldigt roligt tillsammans. Vi har skrivit musik tillsammans under dessa år och på så vis gått igenom livets alla utmaningar. Konserten kommer spegla vår långa vänskap och gemensamma musikaliska resa tillsammans med en trio av musiker.

Har countrygenren alltid legat dig varmt om hjärtat? När kom du i kontakt med country första gången? 

– Countryn fanns redan i mina föräldrars vinylsamling när jag var liten. Jag tog till mig den på allvar i tonåren när jag via talangtävlingar fick kontakt med ett genuint country band som jag turnerade med under några år. Sedan dess är det den genre jag alltid återvänder till. 

Vad är det bästa med att turnera?

– Att kliva på turnébussen och veta att man är på väg att möta nya människor!

Berätta om ett konsertminne som ligger dig varmt om hjärtat?

– Det finns otroligt många härliga minnen att välja mellan. Ett som är speciellt var när vi spelade på Gamla teatern i Östersund. All vår utrustning fastnade på vägen till Jämtland och vi fick den fem minuter innan konserten. Det blev en av de mest improviserade och roliga spelningar jag någonsin gjort.

Varifrån hämtar du inspiration till din musik?

– Nuförtiden är det ur reflektion över livet och människorna jag möter.

Och slutligen, hur laddar du inför en konsert?

– Jag är otroligt laddad för att jag har väntat väldigt länge på den här turnén med Liz. Det är något vi har pratat om i många år. Det räcker som uppladdning för alla konserterna i vår!

Biljetter till konserten Me & Miss Rose köper du här på webbplatsen Nyköpingsguiden

http://jilljohnson.se/

https://www.facebook.com/jilljohnsonmusic/