Stötta Nyköping

Support your local – Local is the new black

Årets bästa lokala julklapp?

Presentkort_frontpage.png

• Nysams presentkort – gäller för butiker och restauranger i Nyköping
Ett riktigt bra förslag är att ge bort är Nysams presentkort som du laddar med valfritt belopp. Presentkortet kan lösas in i ett 80-tal butiker, restauranger, caféer mm och är giltigt under ett helt år. Du kan köpa presentkortet på Nysams webbplats eller i en automat i Västerport och Nyckeln.

shop4.jpg

Susanne, Mokvists skor, hjälper kunderna via telefon

Hör Radio Sörmlands inslag om hur Mokvists skor jobbar med coronasäkring!  Lyssna på inslaget från P4 Sörmland.

Shoppa lokalt – på ett kreativt sätt

 • Bo&Bis - beställ dina under- och nattkläder direkt via Instagram, Facebook eller via telefon 070- 922 60 51 och mail info@boobis.se. De erbjuder hemkörning i Nyköping med närmaste omnejd. Erbjuder även bokningsbara tider för eget besök i butiken. Ring eller maila butiken för att boka en tid.
 • Bönornas delikatesser - beställ eller handla direkt från fönstret utifrån! Här hittar du allt från ost till mumsiga delikatesser. 
 • Moody - erbjuder beställningar via Instagram och har hemleverans inom centrala Nyköping. Du kan också boka tid för privat shopping efter stängning. Ring direkt till butiken för mer information 0155 - 28 49 00.  
 • Nybergs Ur & Optik - erbjuder hemleverans och batteribyten kan hämtas utanför ytterdörren, ring 0155-21 08 84. Se utbud på Klockmaster webbplats och ring till butiken för att se vad som finns i lagret. 


  dator.jpg

Shoppa lokalt – på webben

Här hittar du en lista med butiker som har webbplats med hemleverans. 

 • Galanteriet Mode - här hittar du allt från herr- till damkläder. 
 • Hellmanska gården - på webbshoppen hittar du bosättningsaffärens utbud.
 • Marja Fiander - köp hem vackra brickor med olika motiv.
 • Jollra - en barnbutik med sortiment för åldrarna 0- 6 år. Få gratis hemleverans och julklapparna inslagna mellan den 19 nov - 10 dec för ordrar över 200kr. 
 • SN shoppen - beställ hem bröd till lördagsfruksoten eller grönsaker från lokala aktörer i Sörmland. Kolla in på SNs nya webbshopp! 
 • Silverbullet - besök den nya webbutiken. 
 • Sörmlands Museum - här hittar du ett varierat och annorlunda sortiment för besökare i alla åldrar.
 • Vrena Boutique - besök livsstilbutik på webben.

 

takeaway_sushi.jpg

Shoppa mat – take away

Listan på alla lokala restauranger i Nyköping. Uppdateras varje måndag.
Listan på alla lokala caféer i Nyköping.

 

handla_till_aldre.png
Få hjälp med att handla

Om du befinner dig i riskgrupp – här är listan på var du kan få hjälp


Tips

Nysam – Nyköping i samverkan förmedlar kontinuerligt tips till den lokala handeln för att göra den mer trygg och tillgänglig trots de restriktioner som finns. Vi fyller på med företag som på olika sätt erbjuder kreativa lösningar för att handla coronasäkert i dessa svåra tider.

Kom ihåg – om du väljer att e-handla så resulterar det ofta i mycket trängsel vid post- och paketutlämning. Det var stor trängsel vid många utlämningsställen redan julen 2019 och även under våren när pandemin var ett faktum. Det betyder mycket för den lokala handeln om vi gemensamt stöttar de lokala företagen i Nyköping.

Har du idéer?

Vi samlar pepp och uppmanar till nya idéer och nya vägar för att med gemensamma krafter lyfta Nyköping och vår besöksnäring. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Mejla gärna turism@nykoping.se om vad du kan hjälpa till med.

Om du hjälper till med något – tagga dina inlägg i sociala medier med

#supportyourlocal
#stöttanyköping
#IloveNYK