nyköpingsguiden.se
Fyra kajakpaddlare framför en fyr i skärgården.
Två personer går över en hängbro.
Två personer ute och vandrar i naturen.

Turista hemma hela sommaren

Nu är det dags att vända blickarna hemåt och upptäcka Nyköpings smultronställen. Det finns mycket mer än du tror att se och göra i din närhet. Här på Nyköpingsguiden.se hittar du många sätt att turista hemma på i Nyköping. 

 

100-dagar av kul

Turista hemma dagarna blir turista hemma hela sommaren och startskottet går den 21 maj! Under den dagen kommer Nyköpings turistbyrå att lansera 100-dagar av kul som är en handplockad lista av Nyköpingsborna själva - de som kan platsen bäst! Med den listan vill vi utmana dig att prova på nya och spännande aktiviteter, äta på restauranger eller ta med take away och helt enkelt uppleva Nyköping.

Läs mer om 100 dagar av kul och ladda ner Nyköpingsbornas egen 100-lista

Det här sker under startskottet: 

  • Spring Stigtomtaloppet på drop in!
    Loppet blir ett drop-in där du springer när det passar dig under perioden lördag 23 maj kl 10.00 – till söndag 31 maj kl 16.00. Läs mer om hur det går till på OK Hällens webbplats.
  • Utmana dig och spring Ryssbergen Challenge!
    Under maj månad kan du springa eller gå den gula slinga i Ryssbergen som är 4,5 km. Ryssbergen har valt ut tre idealtider och de som kommer närmast dessa tider vinner ett pris från någon av Ryssbergens sponsorer. Se hur allt går till på Ryssbergens Facebook. 
  • Cykelorientera hela sommaren.
    Köp ditt cykelorienteringspaket och bege dig ut på slingrande landsvägar och upptäck Nyköping från sadeln. Paketet kan du köpa i Gumshallen eller på Nyköping eller Oxelösunds turistbyrå.

Boka inte av, boka om och turista på hemmaplan!

Håll dig uppdaterad om vad som sker under sommaren: