Vinnare i novelltävlingen 2021

Vinnarna i novelltävligen under LitterArt är klara.

Nu är vinnarna klara i novelltävligen som genomfördes under LitterArt 2021.

Se här nedan vilka de är, och läs juryns motivering:

 

    1. Gunilla Nylund med ”Samråd i gläntan – mellan träd, växter, djur

Skribenten lyckas på ett nydanande sätt att skriva om vår tids kanske viktigaste fråga: hur vi människor ska kunna samverka med både växter och djur så att vi alla kan leva på vår planet. Ett djupt allvar blandas med en snillrik berättarglädje. Sammanträde i gläntan är en novell som stannar kvar hos läsaren.

 

    2. Joan Wahlgren med ”Allt vi förlorade i fallet”

En mörk men ack så vackert tecknad bild av Nyköping i en nära framtid. Författaren skildrar sorg över det förlorade, men i samma andetag finns resan mot den okända framtiden. Osäkra andetag för det främmande blandas med kärleksfyllda bilder av vår älskade köping, en stad som fanns igår men som även kommer finnas imorgon.

 

    3. Stefan Sollfors med”Hällristningarna”

Motivering: När man en gång har läst “Hällristningarna” kan man aldrig mer se de noggrant inhuggna mönstren i berget på samma sätt igen. Nyköping och Oppeby blir lite mer spännande. Med fantasi och humor lockar skribenten in läsaren att fortsätta fantisera och tänka “tänk om”. Med känsla för vilka detaljer som är viktiga byggs en spännande historia upp. Juryn hoppas på en fortsättning.

 

Ett stort grattis till er alla tre!

Läs vinnarnovellen här