nyköpingsguiden.se

Midvinterfest 2020

Varmt välkommen Nyköpings godaste Midvinterfest på Stora Torget! En gastronomisk upplevelse med sörmländsk mat och dryck.

Onsdag 29 januari kl. 16.00–19.00

Vi fyller Stora Torget i Nyköping med bodar där Sörmländska restauranger, mathantverkare och caféer serverar sörmländsk mat och dryck.

Samtliga aktörer och programmet för kvällen kommer att publiceras så snart allt är klart. 

 

Upplev Stora Torget i ny skrud. Ljussättning, eldkorgar och underhållning skapar en stämningsfull atmosfär. 

Klä dig varmt och ta med dig dina kompisar. Välkommen till vinterns godaste fest!

 

Medverkande aktörer

 • Fazana - familjen Gerasovski serverar fräscha pizzor där degen bakas varje morgon med kärlek och omsorg. Tony Gerasovski vann 2011 SM i pizzabakning med sin hjortpizza och har även startat en pizzafabrik här i stan med pizzaleverans till matbutiker. 

 • Hellmanska Gården - finner man allt från dagens lunch, matiga mackor, bakverk och hemlagade bärpajer, till gott och rättvisemärkt kaffe av alla de slag. Här är fokus på lokala råvaror och ekologiskt. 

 • Kolmårdens Äppelmusteri - 2012 startades detta musteri med tanken att inte låta alla äpplen bara gå till spillo. De erbjuder egenproducerad äppelmust, vinäger och rapsolja. 
 • Kämpenberg Creative Kitchen - specialiserad på innovativ och vegetarisk mat. Alltid med överraskande twister. Fredrik Kämpenberg fick nyligen pris som ”årets bästa vegokock”. 

 • Mårtens Hus - vegetarisk och vegansk trädgårdscafé & restaurang som brinner för bra råvaror och bra teknik i köket. Maten och fikautbudet varierar och är säsongsbetonat.

 • Nils Oscar - ölbryggare som brinner för detaljer som gör smakupplevelsen till något utöver det vanliga. De har en stor fin lokal där man håller provsmakningar för bokade sällskap. Deras vision är klassisk öl med modern stil. Kom och smaka på deras alkoholfria öl som blivit en riktig storsäljare.

 • Nyköping Strands hotell och restaurangskola skolan har grönt fokus med inriktning på "Zerowaste”, med det menas att utnyttja råvarorna till fullo och inget onödigt spill. Här finns även ett eget bageri och konditori.

 • Nystugan Ekogård ett KRAV-certifierat familjejordbruk med dikor, får, höns och häst. De frilandsodlar även grönsaker. På gården finns en liten gårdsbutik med ägg, kött, grönsaker och lammskinn till försäljning. 
 • Rhuby Liqueur - tillverkar och säljer en rabarberlikör som även finns i en alkoholfri variant. 
 • Stenbro musteri - drivs av två generationer där ambitionen är att musteriet under kommande åren får sällskap med en egen butik och ett café. 

 • Texas Longhorn  jobbar med det amerikanska köket. Här fokuserar man på kolgrillat kött och burgare, men det finns även annat att välja för den som föredrar fisk, kyckling eller vegetariskt. 
 • Umgås - en kvarterskrog i Nyköping. Här serveras à la carte, dagens lunch och här finns även en caféverksamhet. Här möts ni inte bara av vällagad husmanskost och ett kök med höga ambitioner utan här finns också omtanke om människa och miljö.

 • VarDagsRum - här erbjuds nybakat matbröd, kaffebröd och specialiteter till vardag och fest. Bakverken tillverkas lokalt av Birgers Konditori där hemligheten bakom de goda smakerna är ett traditionellt hantverk och råvaror av högsta kvalitet. 

 • Åsas smaker från landet - elden är ett stående inslag i Åsas mat och framträdanden. Utomhusmatlagning och matvandringar ligger Åsa varmt om hjärtat.

 • Öster Malma - här är vilt temat! Maten kommer från naturen nära Öster Malma slott, direkt till det egna viltslakteriet, vidare till gårdsbutiken och till gästerna på restaurangen

 

Läs mer om varje aktör på respektive hemsidor som ligger länkat i texten.

 

Biljetter och priser

Matbiljetter finns att köpa i förväg på Turistbyrån i Rådhuset och på Rosvalla. Den 29 januari kan du köpa biljetter direkt på plats från kl.16.

Du kan köpa 3 biljetter för 100 kronor och löser då in en biljett mot en maträtt i någon av matbodarna.


Vill du medverka som aktör?

Läs mer på webbsidan för medverkande på Nyköpings Arenor.

Kontakta Susanna Skatteboe (projektassistent) eller Claes Hidegård (projektledare)

susanna.skatteboe@nykoping.se 0155-24 83 67

claes.hidegard@nykoping.se 0155-45 70 20