SOMMARSTAD

Försommarfest, Nyköpingsåns dag, loppisar, livemusik, konserter,
stand-up, dansfestival och Sensommarkväll.

Festdagarna blir två nya evenemang

Nyköpings Festdagar, en helg, har utvecklats till två nya evenemang – Försommarfest i hamnen i juni och Park till Park i augusti

De två nya evenemangen Försommarfest och Park till park, syftar till att lyfta den lokala mat- och dryckeskulturen, ge barn och unga roliga aktiviteter, erbjuda gratisaktiviteter för familjer, tänka hållbart och närproducerat och samtidigt kunna erbjuda det lokala näringslivet, föreningarna och kulturverksamheterna nya möjligheter.

Tidigare aktiviteter, som knallar och Tivoli vid Nyköpings festdagar, har varit svårt för oss som kommun att ställa krav på kring säkerhet, hållbarhet med mera. Under pandemin har det lokala och närproducerade lyfts i olika evenemang och det har varit både omtyckt och välbesökt, så vi tror att de här nya evenemangen ligger i tiden.

Både Försommarfest och Park till Park år 2022 fick tusentals besökare. Bara i Gripsholmsparken var det över 6000 besökare. Vi hoppas att det blev ett arrangemang att vara stolta över och som självklart kan utvecklas mycket framöver.