Ångslupen Munter

Pilgrimsbo 1, Vrena 070-300 86 78

Lyssna till ångvisslan och upplev det vackra Sörmland från soldäck på Ångslupen Munter! Boka en tur och njut av stämningen och beundra den vackra naturen! 

Ångslupen Munter i Skäddartorpsån

Ångslupen Munter, som byggdes 1879, har en intressant historia. Den var en viktig del av den omfattande ångbåtstrafik, som fanns på Yngaren och Hallbosjön kring förra sekelskiftet. Med Munter får du en annorlunda upplevelse och förståelse för sjösystemets betydelse för vår bygd.

Boka en resa med Munter! Vill du boka en tur, kan du mejla till bokningar@munter.nu eller ringa 070-300 86 78. Ange kontaktuppgifter som namn och adress, telefonnummer etc. Ange hur många du vill boka för samt tid och vilken dag du vill åka (samt gärna en alternativ tid). Du får en bekräftelse på din bokning.

Hallbosjön och Yngaren

Föreningen Ångslupen Munters Vänner är en ideell förening, som renoverat och vårdar ångslupen och kör turer med Ångslupen Munter på Hallbosjön och Yngaren. Iår dock endast på Hallbosjön.

Tillgänglighet

Ta väg 52 från Nyköping. Efter två mil kommer du till Vrena där Ångslupen Munter har sin hemmahamn. Ångslupen Munter gör turer på Hallbosjön och Skräddartorpsån med utgångspunkt från Vrena. 

Öppettider

Munter gör bokade turer från mitten av maj till slutet av september med utgångspunkt från hemmahamnen Pilgrimsbo i Vrena. Välj mellan 1-timmestur och 2,5- timmestur eller boka båten för eget sällskap en hel dag.För mer information se hemsidan www.munter.nu. Om du vill boka en resa med Munter ringer du 070-300 86 78 eller e-post: bokningar@munter.nuOBS att vi p g a FHM restriktioner inte kan köra turer i juni som planerat var. Vi hoppas att det kommer lättnader från FHM från 1 juli och då ska vi köra som vanligt. Boka en tur från juli och framåt går bra redan nu.