Better Hike - Skogsbad för välbefinnande

Bild till verksamhet: Better Hike Skogsbad för välbefinnande0
Bild till verksamhet: Better Hike Skogsbad för välbefinnande1
Bild till verksamhet: Better Hike Skogsbad för välbefinnande2
076-770 38 00

Skogsbad, Shinrin-Yoku med certifierad guide för återhämtning samt ökat välbefinnande

Skogsbad är en stillsam, kravlös utomhusaktivitet för personer som önskar återhämtning samt ökat välbefinnande. I skogsbadet guidas deltagarna till ökad naturvaro med fokus på sina egna upplevelser genom sina sinnen. 

Studier och forskning visar att skogsbad förbättrar immunförsvaret, sänker puls och blodtryck, minskar stress, dämpar ångest och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Att vistas i skogen ökar vår återhämtning och vi övar vår förmåga att ge oss vila och avkoppling samt förmåga att uppleva och använda våra sinnen till fullo. 

  • Privata skogsbad enskilt eller grupp för ett eller flera tillfällen på förfrågan
  • Företagsaktivitet, konferens, kickoff kan kombineras med andra aktiviteter som matlagning, vandring, skapande
  • Se kommande planerade skogsbad under evenemang här och på facebook
  • Bokningsförfrågan med mejl till info@betterhike.com eller ring 076-770 38 00


Jenny Kantelius heter jag som guidar skogsbad och jag är certifierad skogsbad- och naturguide och använder en etablerad metod som utvecklats av Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI).

Skogsbad eller Shinrin-Yoku som det heter på japanska betyder "ta in skogens atmosfär med alla sinnen". Med sina sinnan ökar naturvaron och välbefinnandet. Metoden uppkom i Japan på 80-talet då den japanska myndigheten för skog-, jord- och fiske etablerade hälsoparker och utbildade skogsbadsguider runt om i Japan för att förbättra den ohälsa som drabbat landet och orsakade något som de kom att kalla för "Karoshi" vilket betyder massdöd på grund av överarbete. Forskare kom fram till att vår separation från naturen försämrade vår hälsa och vår återhämtningsförmåga. Med skogsbadet guidningskonst kan vi igen ta hand om vårt välbefinnande, minska stress och öka vår allmänna hälsa. 

Varmt välkommen ut i naturen.

Öppettider

Skogsbad på förfrågan.