Cykling

Cykelpaket Lantliv & Skogscykling

Bergs Gård Stora Huset 1, Västerljung 0156-42 00 20
Fler bilder
Cykelpaket Lantliv & Skogscykling
Cykelpaket Lantliv & Skogscykling
Cykelpaket Lantliv & Skogscykling

Bergs Gård erbjuder nu ett cykelpaket med mountainbike, mat och boende med relax. Perfekt för er som cyklar till gården.

Allt detta ingår

Två övernattningar (del i dubbelrum)
Sänglinne och handdukar (obligatorisk slutstädning tillkommer)
2 x ekologisk frukostkorg
2 x 3-rätters middag (exkl dryck)
Jacuzzi och bastu i relaxavdelning utomhus (ett tillfälle)
Fri tillgång till Bergs Gård MTB Arena

Gårdsbutiken säljer varor och naturbeteskött från gården och även varor från andra gårdar i Sörmland.

Vi har fullständiga rättigheter i matsal och café med ett noga urval av vin, öl, bubbel och sprit. Bara på Bergs Gård kan du hitta Bergs Gårds Öl (starköl och folköl) som kan köpas med från butiken.

Möjliga tillval, bland annat

Extranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
Picknick, fika och lunch går att köpa i Gårdscaféet
Övriga måltider
Skogsbad, yoga, avslappning och massage
Vin- eller ölprovning
Hyra MTB-cykel och hjälm
Erfaren cykelguide från We Ride MTB

Läs mer om priser och tillval till boenden.

Fler aktiviteter finns på gården. Läs mer här.

Bokningsvillkor när du bor hos oss.

Här bor du nära naturen med gröna ängar, djupa skogar och djur som betar. På Bergs Gård finns fina möjligheter för dig som tycker om att cykla mountainbike. Paketet utgår från gården. Du kan ta dig ut till variationsrik stigcykling och banor i en komplett arena för dig som vill träna olika moment inom MTB. Single-track lederna i skogen är skyltade och det finns olika svårighetsgrader att välja på.

Bergs Gård MTB Arena är ett komplett teknikområde med tre olika anlagda banor som bjuder på olika intressanta utmaningar. Det finns en pump track - en bana med många gupp där man pumpar sig fram snarare än trampar, med hopplinje. En teknikbana med flera olika moment (features). En flow trail med cykling utför med anlagda vallar och böljande svängar. Sedan väntar 23 kilometer fina leder och loopar i skogen. Det handlar om singletrack (smala stigar), grusvägsfritt och allt är designat, anlagt och markerat för MTB i olika svårighetsgrad.

Du kan enkelt hyra cykel om du inte har en egen. Vi har en bredd av cyklar - Framdämpade, heldämpade, E-MTB och barn samt springcyklar (springcyklarna hyrs kostnadsfritt).

Är du ny rekommenderar vi att du bokar en guidad tur där du lär dig grunderna och tar dig ut i våra banor och leder.

Några tips till dig som är nybörjare: Använd alltid hjälm och cykla i platta gympaskor och tighta träningskläder. Ta gärna med en vattenflaska och varma fingervantar på turen. Det är viktigt att ha rätt storlek på cykel och höjd på sadeln.

Information om MTB Arenan:

Läs fler tips och instruktioner för nybörjare samt allmän info om arenan här

Läs mer om våra cyklar att hyra här

Våra banor och leder

Bokningsvillkor MTB

Bergs Gård är ett levande lantbruk - lokalt producerat och ekologiskt. På gården finns trevliga rum, egen restaurang och gårdsbutik. Du kan välja att bo i Stora Huset, Storstugan, Lillstugan eller Tvättstugan och får vägledning om vad som passar dig bäst vid bokning. Huset Tyvudden Gård ligger vid en lugn vik av Östersjön. Här njuter man av fina vandringsleder, havet och värmande brasor i kaminen.

Har du med dig cykel och vill ta med dig den till boendet för säkert förvar? Kontakta oss i förväg.

Hundar är välkomna i särskilda rum (förbokas) mot mindre tillägg.

Paketpris 2 nätter fr. 2 995 kr / pers
(Minst 2 personer, del i dubbelrum)

Pris för barn upp till 15 år: 525 kr för hela vistelsen.

Dag 1 - Välkommen till Bergs Gård

Ankomst till Bergs Gård. Du installerar dig på rummet i lugn och ro och byter om inför dagens cykling. När du är klar kan du prova de olika banorna i teknikområdet. Kanske är det något som är extra roligt, eller något moment du känner att du behöver träna på extra mycket. Du kan köpa hemlagad lunch och fika till lunch i det mysiga Gårdskaféet.

När du lekt av dig i teknikområdet kan du njuta av 23 kilometer leder och loopar i skogen. För en van mtb-cyklist tar det cirka knappt tre timmar att cykla alla leder inklusive pauser för att dricka. Efter dagens cykling återvänder du till Bergs Gård och ditt rum. Duscha, vila en stund i din sköna säng eller kanske vill du avnjuta ett bubbelbad. På kvällen väntar en härlig middag gjord på närproducerade råvaror och produkter från gården. Här serveras bara hembakat och hemlagat - inga genvägar.

För barnfamiljen finns massor att göra. Fotboll, klättervägg inomhus, utespel som boule, brädspel och pingisbord (förbokas). Gården har flera lekplatser, och det finns TV-kanaler i Stora Huset med både barnprogram och ett utbud för den sportintresserade.
Måltider: Middag

Dag 2 - Cykla MTB på banor och skogsleder

Efter en natt med skön sömn äter du en stadig frukost och gör dig i ordning för en ny dag med massor av mtb-cykling. Det är en skön känsla när man känner av i kroppen att man rört på sig och sedan kommer igång igen efter ett tag.

Kanske vänder du på steken och börjar dagen i skogen på den av lederna du gillade bäst. En lunch och något läskande att dricka och sedan återvänder du till teknikområdet. Avsluta dina mtb-dagar på Bergs Gård med lite flow trail-känsla.

Ta igen dig på kvällen, unna dig god mat och dryck. Det finns två fina sjöar inom promenadavstånd. Gisesjön har badplats, sandstrand och brygga. Ringsjön är en liten skogssjö intill Sörmlandsleden. Kanske tar du en kvällsromenad efter maten. En god natts sömn väntar.
Måltider: Frukost och middag

Dag 3 - Avfärd med massor av minnen och bättre teknik

Efter ännu en natt med frisk luft och lantlig tystnad kliver du upp och packar för hemresa.

Njut av en god frukost med gott kaffe innan du återvänder hem med fina minnen, slipad teknik och ännu bättre kondition.
Måltider: Frukost

Incheckning kl 16.00
Utcheckning kl 11.00

Öppettider

09:00 - 22:00

Faciliteter

  • Butik/kiosk
  • Barnvänligt
  • Husdjur välkomna
  • Kafé
  • Parkering
  • Wifi

Tillgänglighet

Gratis Wi-Fi i boende. Handikappanpassat boende finns. Caféet är handikappanpassat och har rwc.