nyköpingsguiden.se
Hästen är PoÄngen
Hästen är PoÄngen
Hästen är PoÄngen

Hästen är PoÄngen

Den vackert belägna gården erbjuder utbildning i ridning, voltige (gymnastik på hästryggen) frihetsdressyr med fokus på ett tryggt & harmoniskt samspel mellan häst och människa.

Här erbjuds:
* ridlektioner
* Vuxna och deras barn kan rida samtidigt
* rehab.ridning
* voltigeträning
* kurser och läger
* barnkalas
* möhippa
* inackordering, både i stall och lösdriftsplats
* uppvisningar och evenemang.


Både ung och gammal är välkommen här, den yngsta eleven är 2 år och den äldste är 80 år. Det är aldrig för sent att lära sig rida.
  Voltige är gymnastik på hästryggen och här finns det både en barn- & ungdomsgrupp och en grupp för vuxna. Voltigeträningen hos oss är balansträning på ett lekfullt och roligt sätt.
  All undervisning anpassas till individen och ett mål kan vara att rida på en hand eller kanske helt utan utrustning. Ett annat mål kan vara att finna din rörelseglädje och ökat välmående genom rehab.ridning. Även de som är mycket rädda för hästen men endå vill rida eller vara nära hästen kan få hjälp och stöd här. Personer med särskilda behov är också välkomna här. All ridning och umgänge med hästen sker i samförstånd med hästen för att minska olycksrisken. Det läggs stor focus på att förstå vad hästen förmedalar till dig och vad du förmedlar till hästen, ömsesidig respekt är viktigt.
   På gården finns trygga och välskolade hästar av olika raser, så som nordsvenk, arab, ridponny, lipizzan, ardenner. Hästen är PoÄngen är återförsäljare av det ekologiska hästfodret St. Hippolyt. Företaget startade 2006 och har sedan 2008 bedrivs på heltid. Vid ett besök på Ängen är du alltid försäkrad via mitt företag. Ansvarsförsäkring finns också.

Öppettider

Öppet året runt efter överenskommelse

Tillgänglighet

Barnvänligt Husdjur välkomna Kontantfritt Parkering Rökfritt

prisinfo 2019.pdf