nyköpingsguiden.se
Öknaskolans Naturbruksgymnasium
Öknaskolans Naturbruksgymnasium
Öknaskolans Naturbruksgymnasium

Öknaskolans Naturbruksgymnasium

Öknaskolans Naturbruksgymnasium erbjuder inriktningarna Jakt och viltvård, Djur, Häst, Lantbruk, Trädgård samt gymnasiesärprogrammet Skog, mark och Djur.

Programmet är perfekt för dig som har ett brinnande intresse för djur och natur. På Naturbruksprogrammet kombinerar man teori och praktik på ett omväxlande och inspirerande sätt.


 


Du kan välja mellan inriktningarna lantbruk, djur, trädgård, häst och jakt och viltvård. Som fördjupningsområde kan du läsa naturvetenskap så att du får särskild behörighet till att plugga vidare på högskola efter gymnasiet. Vår Gymnasiesärskola erbjuder ett program för dig som behöver mer stöd under din utbildning. Du som saknar behörighet till gymnasiet kan söka till oss via Yrkesintroduktion.


På Ökna läser ca 250 elever varav 140 bor på skolans internat. Hälsa gärna på oss vid våra Öppet Hus eller andra evenemang som vi har varje år; Kosläpp i maj och Julmarknad i december. För besök vid andra tidpunkter, kontakta vårt kansli, 0155-26 48 00, kansli@oknaskolan.se. Det finns möjlighet att skugga en elev eller följa en klass under en dag. 


 


 

Öppettider

För besök utöver Öppet hus, kontakta vårt kansli, 0155-26 48 00, kansli@oknaskolan.se. Barnvänligt Bussparkering Kontantfritt Parkering

oknabroschyr2018.pdf