Vandrarhem

Sävö Vandrarhem

Ekviken Sävö, Västerljung 070-310 18 25
Fler bilder
Sävö Vandrarhem
Sävö Vandrarhem
Sävö Vandrarhem

Sävö är ett naturreservat i Bälinge skärgård mellan Trosa och Nyköping. Vandrarhemmet är före detta lotsbostäder och ligger precis intill segelleden i Sävsundet.

Sävö har en fantastiskt vacker och varierad naturmiljö med skogar, ängar, hagmarker och klippor. Du kan vandra på både en sträcka av Sörmlandsleden och en särskild Sävöled, sammanlagt 6 km.

På vandrarhemmet finns roddbåtar att låna, så glöm inte att ta med ett fiskespö - runt Sävö kan du dra upp många av Östersjöns läckerheter. Vandrarhemmet har en stor lummig trädgård och gott om gräsytor för bollspel och andra aktiviteter. Du kan bada från klippor, bryggor eller en grusstrand. På Sävö finns det ett litet lotsmuseum som du kan besöka gratis.

Vandrarhemmet

Vandrarhemmet har totalt 8 rum med sammanlagt 35 bäddar. Det finns två moderna och välutrustade kök att tillgå. Vid bryggan finns en sjöbod som kan användas för större sällskap (ca 30 personer) för en gemensam middag eller fest. 

Öppettider

Vandrarhemmet är 2020 öppet 24 april till och med 4 oktober.

Faciliteter

  • Barnvänligt
  • Hjärtstartare

Tillgänglighet

Båttransporter går från Källviks hamn kl.10.30 och kl.16 men måste alltid förbeställas.Kostnad 100 kr för vuxen och 60 kr för barn (7-18 år), tur och retur. Priser gäller för de som bokar övernattning på vandrarhemmet.Rum på vandrarhemmet kan bokas online via STF:s hemsida samt via mail eller telefon.