Dans

Studieförbundet NBV

Forsgränd 16 0155-21 10 40

NBV - studieförbundet där människor och idéer växer

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med mer än 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vill du starta en studiecirkel? Vill du, dina vänner eller din förening lära er något nytt tillsammans? NBV - studieförbundet där människor och idéer växer

NBVs dansverksamhet har funnits i mer än 15 år. NBVs dansverksamhet bygger på att erbjuda barn, unga och vuxna dans i olika dansstilar. Stilarna varierar sig och förändras kontinuerligt utifrån vilken ledarstab som finns kopplat till oss.

Just nu har vi inga grupper igång pga pandemin och det ökade smittläget som råder. 

Innan pandemin slog till hade vi ca 20 grupper i olika stilar, åldrar och nivåer igång. Vi erbjöd då dans i Dancehall, Fusion Bellydance, Contemporary, Streetdance samt Feminine Vibe. 

Hos oss är det viktigt att deltagarna får prova för att hitta rätt kurs och vi har därför oftast prova-på-veckor eller workshops inför terminsstart. Vi har vår danslokal på Rosvalla som vi hyr av Nyköpings Arenor. Vi har även haft dans i Oxelösund och på Peterslundsskolan.

Vi hoppas att vi ska kunna starta upp en del dansverksamhet i sommar i kolloform samt danskurser i olika stilar till hösten. 
Om restriktionerna tillåter kommer vi genomföra workshops och korta danskurser under våren och det utbudet kommer att publiceras på vår hemsida, www.nbv.se/ost/dans samt på facebook och här på evenemangsguiden.

På vår hemsida kan du också ta del av det senaste dansutbudet (hösten 2020) för att se lite av de stilar vi tidigare erbjudit. 
Våra danskurser framöver kommer mer att arbeta för att ha dansens stil och lärandeprocessen i fokus och inte på uppvisning som vi tidigare haft, för att fokusera och uppleva den glädje och engergi som dansen ger. 

Du kan alltid intresseanmäla dig till våra danskurser och det går bra året runt. Du gör det enklast i ett mejl till ulrika.hagen@nbv.se 

Välkommen med din anmälan och dansa loss med oss!

Öppettider

Enligt överenskommelse pga pandemin