Sunlight Hotel Conference & Spa

Nytorget 7, Nyköping 0155-20 50 00

Nyköpings största hotell-, konferens- och SPA-anläggning. Sunlight är berättelsen om hur en gammal tvålfabrik från början av 1900-talet förvandlats till ett högklassigt hotell. Kännövernattning med spa redan idag.

Vissa säger att det var på grund av det stundande kriget, några skyllde på det grå vädret, andra hävdar såklart något annat. Det vi i allafall vet med all säkerhet är att någon, någon gång på det tumulta 20-talet, tog ett beslut att flytta den gamla Merseyside-fabriken till nya äventyr i ett svenskt litet köping mitt emellan allt, där står vi än idag. Nära till nästan allt.

Mycket har hänt under åren, ljudet av stämpelklockorna har tystnat men pulsen och flödet av människor och livsöden blomstrar vidare. Så visst, du står i en gammal tvålfabrik, vilket vår kulturmärkta skylt på taket och även namnet såklart skvallrar om. En skylt som nu mer symboliserar ett varmt välkomnande för alla typer utav människor från allsköns horisonter. Men skylten och fabriksåren är en annan historia.

Vår historia börjar här; 152 rum och 13 högklassiga konferenslokaler senare. Den innefattar såklart en bad- och spa-anläggning med ett brett behandlingsutbud, en kulinarisk smakresa eller bara ett glas amarone i vår populära restaurang, dessutom över 30 olika gruppträningspass i sveriges största hotellgym. Så tack vare vår grundare, en inflyttad uppfinnare & entreprenör finns här nu i den gamla tvålfabriken en högklassig anläggning och tillslut fick då det lilla köpinget sin egna charmiga “Chokladfabrik” med sin egna stomatolskylt utskuren i den pitoreska stadssiluetten. Det har varit en inspirerande resa under ständig utveckling, främst driven av att vi älskar just mötet, mötet mellan människor. 

Beläget i stadens nyfikna gamla industriområde vet vi inte hur långa parallellerna mellan andra spirande kulturområden är men vi vågar påstå att en ny spännande våg har fått grepp om de gamla fabrikskvarteren.

Det här är kanske inte är hela vår historia, men det är en delikat del av det. Med det sagt, längtar vi bara efter ditt bidrag till vår framtid!

Hotellreception öppen 24 h varje dag.

Se recensioner på Tripadvisor!

Välkommen till Sunlight - Nyköpings största hotell! 

Faciliteter

  • Bussparkering
  • Hiss
  • Hjärtstartare
  • Parkering
  • Parkering för rörelsehindrad
  • Rullstolsanpassat
  • Skötrum
  • RWC
  • Wifi