För besökare

Biljetter

Biljetter kan köpas via nykopingsguiden.se, i Rosvallas servicecenter och Nyköpings Turistbyrå i Rådhuset. Biljettkassan öppnar 1 timme innan föreställning. i Stadsbibliotekets reception på Culturum, på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå i Rådhuset. Biljettkassan öppnar 1 timme innan föreställning. Du kan betala med kort eller med swish. I biljettscanningen visar du utskriven biljett. Det går även bra att visa biljett i mobil. Köpta biljetter återlöses ej.

Inställd föreställning

Tyvärr ställs föreställningar ibland in, då kontaktar vi dig för återköp av biljett. Det är därför viktigt att du i samband med biljettköp uppger kontaktinformation där vi kan nå dig. Hela beloppet ersätts, exkl. serviceavgift. Biljetter köpta över disk återlöses på försäljningsstället. Läs mer om vad som gäller vid biljettköp på ”HALLÅ KONSUMENT”.

Flyttat evenemang

Köpt biljett gäller på det nya datumet.  Kan du inte gå finns information om vad som gäller på varje specifikt evenemang på nykopingsguiden.se/program.

Insläpp

Kom i god tid. Efter föreställningens början släpps normalt ingen in i salongen. Dörrarna stängs på klockslaget vid utsatt föreställningstid.

Inringning

Inringningen i foajén talar om att det är dags att gå in i salongen. Innan föreställningens början ringer det en gång 15 minuter innan, två gånger 7 minuter innan och tre gånger 3 minuter innan utsatt föreställningstid. I pauserna rings en gång 7 minuter innan, två gånger 5 minuter innan och tre gånger 3 minuter innan föreställningen fortsätter.

Paus och pausservering

Då paus ingår i föreställningen erbjuds pausservering i foajén. Pauserna brukar vara cirka 25-30 min långa. Förbeställ gärna innan föreställningen börjar så slipper du köa i pausen. Ingen förtäring i salongen tillåts.

Toaletter

I foajén finns toaletter varav en tillgänglighetsanpassad.

Garderob

I foajén finns garderob som är obemannad.  

Parkering

Närmaste parkering finns på Järnvägsgatan samt Brukslagarvägen. Mer information om parkeringsplatser i Nyköping.

Fotografering och inspelning

All fotografering och inspelning under pågående föreställning är generellt sett förbjuden. Vill ni ta en enstaka bild med mobilkamera för privat bruk går det oftast bra att göra i applådtacket om inte arrangören meddelar något annat. Tänk på att inte använda blixt. Passa på att njuta av stunden och det ni upplever live på scenen.

Mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning

För allas trevnad ska mobiltelefoner och liknande utrustning vara avstängda under hela föreställningen. 

Parfym

Tänk på att många personer kan vara känsliga för starka dofter. 

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus.

Tillgänglighet

Rullstolsburna

Ingången till entrén är utrustad med ramp. Salongen har 3 rullstolsplatser mellan rad 12 och 13. Platserna går att boka och köpa via www.nykopingsguiden.se/evenemang eller på våra försäljningsställen. Det finns ingen hiss till raden/balkong. För att komma till serveringen på teatern måste du använda parkettens vänstra utgång.

Hörhjälpmedel

Salongen är utrustad med hörslinga. Ställ in hörhjälpmedlet i T- eller MT-läge