Välkommen till Nyköping och Rosvalla

Även om Rosvalla är målet med din resa till Nyköping, kan det bli tid över till annat – dags att dra ner på stan! Vi vill hjälpa dig så att din vistelse blir så smidig som möjligt och har samlat ihop sånt som kan vara bra att veta under ditt besök, som var du kan fika, äta och handla och hur du tar dig till centrum.

Fakta om Rosvalla Arena

Vägbeskrivning

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Parkering

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Tillgänglighet

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

Vilka restauranger finns på arenan?

Plus eller minus-ikoner som fäller ned eller fäller ihop innehåll Plus-ikon

60, 90, 120 min paus?

Utforska världen utanför arenan. Nyköping har många sköna platser att hänga på.

Sörmlands Museum

Utnämndes till årets museum 2020 för sitt nyskapande sätt att berätta och bygga kunskap. Följ med på guidade turer eller upptäck muséet på egen hand. Nu pågår det flera utställningar om bland annat NK:s möbler, Barbie, kulturarv, historiska ögonblick i Nyköping, Vara Barn och Gripes modellteatersamling.

Läs mer
Öppna eller stäng

 

Ta dig ner på stan

Om du inte tar bilen rekommenderar vi en promenad till centrum, den tar ungefär 20 minuter. Gå längs med vattnet, via hamnen och följ ån för den vackraste vägen. Hållplats för lokaltrafiken med elbussar hittar du vid södra entrén/höghusen. Du kan även hyra cykel på Rosvalla – tio minuter på sadeln så är du framme. Prata med servicecenter. Elsparkcyklar finns också att hyra i Nyköpings stadskärna.

 

Hungrig?

Matchpeppa och lyxa till det med en restaurangupplevelse.

En dubbel hamburgare
Hamburgerhak

Snabbt, enkelt och mångas favorit. Att hitta en god hamburgare i Nyköping är inga problem. Välj mellan flera ställen, från korvmojen till de stora kedjorna. Nere på stan kan du exempelvis välja mellan Bar N Burger, Brödernas och Bastard Burgers.

För samtliga hamburgerrestauranger, klicka på läs mer.

Läs mer
Öppna eller stäng
Sushibitar
Sushi

Hur många sushi äter du? Nyköping har flera sushirestauranger. Närmast Rosvalla hittar du Stenkulla Sushi, tio minuters promenad bort. Nere på stan finns bland andra Kohiro Sushibar och Ariu Sushi.

För samtliga sushiställen, klicka på läs mer.

Läs mer
Öppna eller stäng
En pizza
Pizza

Här finns det mycket att välja mellan. Absolut närmast är Courtside mitt inne i Rosvalla. Bella Donna ligger i Stenkulla på kort promenadavstånd. Pizzeria Opera är på väldigt nära avstånd också.

För samtliga pizzarestauranger, klicka på läs mer.

Läs mer
Öppna eller stäng

 

 

3 snabba fikatips!

Hellmanska Gården

På Hellmanska gården kan du fika i en historisk miljö. De har även eget bageri så brödet är garanterat färskt. Här sippar du ekologiskt kaffe i den gamla stallängan eller mumsar godsaker från lokala producenter i glashuset på gården.

Kronans konditori

Kronans konditori ligger i en av Nyköpings mest klassiska cafélokaler. Pinnstolar och bryggkaffe gör att du känner dig förflyttad till 1950-talet. Här hittar du retrogodis och över 40 olika sorters bitar, bullar och småkakor i cafédisken.

Vrå

Om du vill fika utanför arenan men har väldigt kort om tid så finns Vrå på en armlängds avstånd från Rosvalla. Egenproducerat fikabröd och gott kaffe serveras. Om du är lite mer hungrig finns även lättare rätter som passar både till lunch eller till middag med familjen.

 

 

 

 

Evenemang på Rosvalla