Försommarfest i hamnen lördag 3 juni 2023

Fira in sommaren i Nyköping med lokalproducerad mat och Sörmländska smaker på hamnplan. Det kommer att finnas massor av aktiviteter för barn och ungdomar.

Exempel på aktiviteter under Försommarfesten 2022 var ansiktsmålning och piratshow för barnen, konsert med Sisters of Soul, att hälsa på och klappa små djur, matstånd med olika rätter och mycket mer. 

 

Arrangör: Nyköpings Arenor 

Nyköpings Festdagar är numera två evenemang

Nyköpings Festdagar, en helg, har utvecklats till två evenemang:
Försommarfest i hamnen i juni och Park till Park i centrala Nyköping i augusti. Båda arrangemangen besöktes av tusentals personer 2022. Bara i Gripsholmsparken var det över 6 000 besökare år 2022. Det är ett arrangemang vi är stolta över och som kommer att utvecklas mycket framöver.

Försommarfest och Park till Park ska lyfta den lokala mat- och dryckeskulturen, ge barn och unga roliga aktiviteter, erbjuda gratisaktiviteter för familjer, tänka hållbart och närproducerat och samtidigt erbjuda det lokala näringslivet, föreningarna och kulturverksamheterna nya möjligheter.

Tidigare aktiviteter, som knallar och Tivoli vid Nyköpings festdagar, har varit svårt för oss som kommun att ställa krav på kring säkerhet, hållbarhet med mera. Under pandemin har det lokala och närproducerade lyfts i olika evenemang och det har varit både omtyckt och välbesökt, så vi tror att de här nya evenemangen ligger i tiden.