Mat och folkfest i hamnen

Kom ner till hamnen 3 juni från klockan 11.00 och var med på folkfesten som kickar igång sommaren på riktigt! Mycket handlar om god mat men Försommarfest är så mycket mer. Det finns något för alla med massor av aktiviteter! 

Arrangör: Nyköpings Arenor 

 

Kl. 14-17 Prova mat med lokala smaker

Njut av folkfesten se u över det glittrande hamninloppet och provsmaka det lokala köket. Matbodar på hamnplanen serverar läckra smakportioner. Matbiljetter finns att köpa för tre avsmakningar. Priset är 120 kronor.
Plats: Hamnplan

Kl. 12-16 Magisk cirkus och cirkusskola

12.00: Kom och se en rolig föreställningen för hela familjen! "Magisk Cirkus"med Magic Thor, Miss Monette och den fantastiska hula-hop-artisten Buket Rin.
14.00 bjuder Cirkus Trattofon på humoristisk akrobatik, mim och dans för alla åldrar
15.00 är du välkommen att själv pröva jonglering med käglor, bollar och Devil Sticks på cirkusskolan!
Plats: Vid gästhamnen

Kl. 14-17 Musik och underhållning med Sisters of Soul

Ett av Nyköpings mest rutinerade och omtyckta band programleder, underhåller och bjuder på livemusik under matfestivalen. Sisters of Soul finns på plats i hamnen.
Plats: Hamnplan

Kl. 11-14 Prova-på-fiske med Sportfiskarna

Upplev äkta fiskelycka! Alla kan fiska. Sportfiskarna anordnar Nyköpingsåns dag, välkomna att prova på fiske med metspön. Fiskeutrustning, flytvästar och bete kommer finns på plats och det krävs ingen föranmälan eller fiskekort.
Plats: Täcka udde (nära Hamnplan)

Kl. 13-17 Barnens försommarfest

Självklart är Försommarfest också barnens Försommarfest. Väck din inre tiger eller fjäril! Det finns ansiktsmålning för alla barn (och vuxna om du är modig) Prova gymnastik- och cirkusskola, och en massa annat skoj!
Plats: Dansbanan och vid lekparken

Kl. 16-20 Ungdomshäng i skate- och graffittiparken

Ung Kraft skapar det perfekta ungdomshänget vid skate- och graffittiparken. Prova på roliga aktiviteter. Ta roliga bilder i fotobåset och få en fotoremsa med hem som minne. Det kommer bli tävling med prisutdelning, utespel/lekar. Passa på att slappa i sköna saccosäckar.
Plats: Skate- och graffittiparken

Kl. 14-17 Hantverksmarknad

Hantverksmarknad där du kan se, känna och köpa fina hantverk.
Plats: Hamnplan

 

En stadsfest blir flera

Nyköpings Festdagar, en helg, har utvecklats till två evenemang Försommarfest och Park till Park.

De två nya evenemangen, syftar till att lyfta den lokala mat- och dryckeskulturen, ge barn och unga roliga aktiviteter, erbjuda gratisaktiviteter för familjer, tänka hållbart och närproducerat och samtidigt kunna erbjuda det lokala näringslivet, föreningarna och kulturverksamheterna nya möjligheter. Tidigare aktiviteter, som knallar och Tivoli vid Nyköpings festdagar, har varit svårt för oss som kommun att ställa krav på kring säkerhet, hållbarhet med mera. Under pandemin har det lokala och närproducerade lyfts i olika evenemang och det har varit både omtyckt och välbesökt, så vi tror att de här nya evenemangen ligger i tiden.
 
Både Försommarfest och Park till Park fick tusentals besökare. Bara i Gripsholmsparken var det över 6000 besökare. Vi hoppas att det blev ett arrangemang att vara stolta över och som självklart kan utvecklas mycket framöver.