Kom Å Se flyttas fram på grund av vädret

Årets kortfilmsfestival Kom Å Se, som skulle ägt rum i kväll 9 augusti, flyttas fram på grund av vädret. Vi beklagar detta. Nytt datum är onsdag 16 augusti. Filmerna under Kom Å Se visas på en stor LED-skärm. Det gör att besökare kan se filmerna tydligt men den stora ytan gör även skärmen känslig för vindar.

 

Datum:
16 augusti. 

Biljetter:
Fri entré, ingen biljett krävs. 

Plats:
Vallarna framför Kungstornet vid Nyköpingshus
Ta med egen picknickfilt eller stol
Mat och dryck till försäljning på Tovastugan

Tider:
17.00 barnfilm
21.00 kortfilm

Arrangör:
Nyköpings Arenor och Film i Sörmland 

KomÅSe_NY_roolove.jpg

Långfilm

Yuku och livets blomma - 62 minuter
Animerad spelfilm med svenskt tal för den yngre publiken.
I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus. Vår lilla mus - med stort mod och ett stort hjärta - beger sig ensam ut i världen.

Kortfilmpaket

Sammanlagd längd: cirka 90 minuter plus samtal

Madden – Malin Ingrid Johansson, 13 minuter
Madden övar på att bemästra sina högklackade skor bakom ladugården. På kvällen förväntas hon ta hand om sitt småsyskon. Längtan efter tonårsliv i stan krockar med förpliktelserna hemma på gården i en underbart vacker och känslig skildring av en ung tjejs motstridiga inre.

Surprise – Laerke Herthoni, 14 minuter
När den framgångsrika skådespelaren Ingrid (Pernilla August) anländer till sin dotters (Aliette Opheim) 35-årsfest blir hennes oväntade hemkomst inte lika väl mottagen som hon hoppats. I stället gör sig hennes år som frånvarande mamma påminda och gapet mellan mor och dotter känns avgrundsdjupt.

Jörgen Hyltes svåger – Edvin Hallberg, Anton Hellström, 13 minuter
Företagslingo och medelålders medelklassmys när Jens Bejemyr introduceras för kollegerna på nya jobbet. I en humoristisk och samtidigt skarp betraktelse av en konfliktfri värld puttrar dialogen på utan mål.

GMN – EliSophie Andrée, 12 minuter
Rasmus svarar inte i sin mobil så han måste vara otrogen, resonerar flickvännen. Hon ger sig ut på jakt och det fylls på med kompisar i bilen. Tjejgänget har bestämt sig för att ge Rasmus vad han förtjänar.

Juvenis – Linda Krogsaether, 8 minuter plus samtal med Linda
I ett hus, i ett mindre samhälle, någonstans i Sverige, bor Vilja, en 15-årig tjej tillsammans med sina föräldrar. I huset räder en stämning av handlingsförlamning, och allt som man borde prata om tystas ner. Ett resultat av mammans långtidsarbetslöshet och en kuvad pappa. Viljas stora rädsla är att fastna i samma destruktiva mönster som föräldrarna där framtidsplaner och drömmar inte hör hemma.

Ett liv – Mika Hyvönen, 2 minuter
En känslosam film om död men ännu mer en film om liv. Vi får följa karaktären Rods känslor inför sin död utvecklas från tyst bestämdhet till tårfylld rädsla.

En fisk utan gälar - Elias Hammarlund, 10 minuter plus samtal med Elias

Pussa pussy – Nike Krantz, 10 minuter
Anton har bjudit hem Hilde på en romantisk kväll. Det blir snart tydligt att de har olika agendor. Ett varmt, humoristiskt kortdrama om relationer och sex.

Kom Å Se arrangeras årligen i augusti av Nyköpings kommun och Scenkonst Sörmland. Kortfilmer visas på storbildsskärm invid Nyköpingsån.