Kulturstråket

Barnkulturcentrum

Nyköping, Prästgatan 12 Vardagar 0155-24 88 11 Lördagar 0155-24 89 08
Fler bilder
Barnkulturcentrum
Barnkulturcentrum
Barnkulturcentrum

Barnkulturcentrum skapar kreativa och lekfulla upplevelser för barn och unga.

Barnkulturcentrum är just nu stängt
Verksamheten är inställd året ut. Se gärna de inspirationsfilmer som våra konstnärer lägger upp på vår Facebooksida och få lotsning till eget skapande hemma!

Hösten/vintern 2020 på Barnkulturcentrum
På grund av covid-19 har vi behövt tänka om lite för att få till en säker plats för både besökare och för medarbetare, så nu blir det så här: lördagarna/lovdagarna är indelade i två pass, man kan komma till oss kl. 10:30-12:30 eller kl 13:00-15:00.

Halvtimmen mellan passen är det stängt i verkstan. Vid varje pass kan vi erbjuda plats för 16 deltagare fördelat på två ateljéer. Med en deltagare menar vi en person som befinner sig i rummet, du som medföljande vuxen räknas också. Om man kommer till första passet och det är fullt kan man ta en nummerlapp och få plats till andra passet. Under tiden kan man leka i lekrummet!

Vi kommer inte att erbjuda fika till försäljning, men ni får gärna ta med er eget fika. Entré är 30 kr och betalas med kort eller swish. Man kan även köpa ett årskort för 200 kr, det är giltigt ett år från inköpsdatum. Håll utkik efter kommande öppna skaparverkstäder och läs mer om innehållet i de specifika evenemangen. Stanna hemma vid minsta förkylningssymptom, hosta och nys i armvecket, tvätta händerna ofta och var rädda om varandra.

Varmt välkomna tillsammans med era barn!

Öppen skaparverkstad
I vår mysiga skaparverkstad trivs hela familjen. Vi dukar upp för kreativa aktiviteter ledda av olika konstnärer som inspirerar med nya material och idéer varje vecka, för barn och vuxna tillsammans!

Plats för lek, konst, läsning och fika
I vår nya avdelning, där Gripes modellteatermuseum tidigare låg, har vi fått renoverat och omgjort med mer plats för lek och samvaro och fika till lågt pris. Här står nu lekträdet som tidigare fanns på biblioteket. I våra bokhyllor har vi böcker om konst och skapande i alla möjliga former och så klart, en hylla med spännande sagor! Vi har även öppnat en helt ny plats för konst, Galleri Röda Hästen, där vi visar utställningar av och för barn och unga. 

Vad kostar det?
Entré till skaparverkstan är 30 kr. Årskort kostar 200 kr och är giltigt ett år från inköpsdatum. Obs! From 18 januari blir vi kontantfria och du betalar nu med kort eller swish. Det är alltid gratis att bara vara här och leka, läsa och se på utställningar!

Barnteater och aktiviteter
Vi arrangerar även fantastisk och professionell barnteater i det mindre formatet där vi samarbetar med landets ledande aktörer på området. Andra återkommande evenemang under året är Barnens Valborg, Barnens egen loppis och Barnens Julbasar. Ibland händer det något specifikt och tillfälligt, som exempelvis sommaren 2019 då vi bjöd in La Foraine, en fransk färgsprakande barnfestival, till Stora Torget i Nyköping.

Tillsammans med NBV ser vi till att det finns fördjupningskurser i keramik och teckning. I våra lokaler har även Kulturskolan en del av sin verksamhet och när det ges möjlighet samarbetar vi på olika sätt, exempelvis med vår gemensamma och återkommande Allsångskonsert, då vi firar Internationella Barndagen.

Vårt härliga gamla hus vibrerar av kreativitet och skaparglädje, varmt välkommen att besöka oss!

Öppettider

Höst 2020 har vi två pass på lördagar kl. 10:30-12:30 och 13:00-15:00 samt under höstlovet mån-fre samma tider. Stängt 31/10 och under jullovet.

Faciliteter

  • Barnvänligt
  • Kontantfritt
  • Rullstolsanpassat
  • Rökfritt
  • Skötrum
  • Toalett för funktionshindrade

Tillgänglighet

Handikapphiss och handikapp-wc.