Barnkulturcentrum

Bild till verksamhet: Barnkulturcentrum0
Prästgatan 12, Nyköping Vardagar 0155-24 88 11, Lördagar 0155-24 89 08

Barnkulturcentrum skapar kreativa och lekfulla upplevelser för barn, unga och barnfamiljer.

Varmt välkomna till en kreativ och lekfull höst hos oss på Barnkulturcentrum!
 • På lördagarna kl. 11-15 har vi öppen skaparverkstad som riktar sig till barn och vuxna tillsammans. Läslovet har vi öppet mån-fre och skapar på temat Djurens hemliga liv, se detaljerat program längre fram.
 • Galleri Röda Hästen visar olika utställningar av och för barn & unga.
 • Vi finns med som en del i LitterArt Gästabud 14-16 oktober. 
 • Vi avslutar terminen lördag 10 dec kl. 11-15 med en härlig julavslutning då vi skapar pynt, hör julsagor, fikar och dansar kring granen. Fri entré!

Läs mer om det som riktar sig till ungdomar på vår andra sida, Ung skaparverkstad.
 
Pandemin är inte över, stanna hemma om ni känner minsta symptom, tvätta händerna ofta, håll avstånd och var rädda om varandra!

Håll dig uppdaterad om aktuella evenemang, tider och teman på bibliotek.nykoping.se, nykopingsguiden.se eller Facebook, Nyköpings Barnkulturcentrum.

 

Öppen skaparverkstad
I vår mysiga skaparverkstad trivs hela familjen. Vi dukar upp för kreativa aktiviteter ledda av olika konstnärer som inspirerar med nya material och idéer varje vecka, för barn och vuxna tillsammans!

Plats för lek, konst, läsning och fika
I vår nya avdelning, där Gripes modellteatermuseum tidigare låg, har vi fått renoverat och omgjort med mer plats för lek och samvaro och fika till lågt pris. Här står nu lekträdet som tidigare fanns på biblioteket. I våra bokhyllor har vi böcker om konst och skapande i alla möjliga former och så klart, en hylla med spännande sagor! Vi har även öppnat en helt ny plats för konst, Galleri Röda Hästen, där vi visar utställningar av och för barn och unga. 

Vad kostar det?
Entré till skaparverkstan är 30 kr. Årskort kostar 200 kr och är giltigt ett år från inköpsdatum. Vi är kontantfria och du kan betala med kort eller swish. Det är alltid gratis att bara vara här och leka, läsa och se på utställningar!

Barnteater och aktiviteter
Vi arrangerar även fantastisk och professionell barnteater i det mindre formatet där vi samarbetar med landets ledande aktörer på området. Biljetterna kostar oftast 60 kr och kan köpas digitalt via evenemanget på Nyköpingsguiden eller över disk på Turistbyrån eller Rosvalla.
Andra återkommande evenemang under året är Barnens Valborg, Barnens egen loppis och Barnens Julbasar. Ibland händer det något specifikt och tillfälligt, som exempelvis sommaren 2019 då vi bjöd in La Foraine, en fransk färgsprakande barnfestival, till Stora Torget i Nyköping.

Tillsammans med NBV ser vi till att det finns fördjupningskurser i keramik och teckning. I våra lokaler har även Kulturskolan en del av sin verksamhet och när det ges möjlighet samarbetar vi på olika sätt.

Vårt härliga gamla hus vibrerar av kreativitet och skaparglädje, varmt välkommen att besöka oss!

Öppettider

Öppen skaparverkstad:

Lördagar från och med 27 augusti till och med 10 december kl. 11:00-15:00. Läslovet v. 44 måndag-fredag kl. 11:00-15:00. Lördag 5 november stängt.

Tider för höstterminens övriga evenemang läggs ut efter hand - se bibliotek.nykoping.se eller facebook.com/barnkulturcentrum/

Faciliteter

 • Barnvänligt
 • Kafé
 • Kontantfritt
 • Rullstolsanpassat
 • Rökfritt
 • Skötrum
 • Toalett för funktionshindrade
 • Wifi

Tillgänglighet

Handikapphiss och handikapp-wc.