Plats för barnen

Barnkulturcentrum

Bild till verksamhet: Barnkulturcentrum0
Nyköping, Prästgatan 12 Vardagar 0155-24 88 11 Lördagar 0155-24 89 08
Fler bilder
Barnkulturcentrum
Barnkulturcentrum
Barnkulturcentrum

Barnkulturcentrum skapar kreativa och lekfulla upplevelser för barn och unga.

Barnkulturcentrum är just nu stängt
Verksamheten är inställd under våren 2021 på grund av rådande omständigheter kring pandemin.
Se gärna de inspirationsfilmer som våra konstnärer lägger upp på vår Facebooksida och få lotsning till eget skapande hemma! Vi återkommer med information så snart vi vet när vi kan öppna igen.

Öppen skaparverkstad
I vår mysiga skaparverkstad trivs hela familjen. Vi dukar upp för kreativa aktiviteter ledda av olika konstnärer som inspirerar med nya material och idéer varje vecka, för barn och vuxna tillsammans!

Plats för lek, konst, läsning och fika
I vår nya avdelning, där Gripes modellteatermuseum tidigare låg, har vi fått renoverat och omgjort med mer plats för lek och samvaro och fika till lågt pris. Här står nu lekträdet som tidigare fanns på biblioteket. I våra bokhyllor har vi böcker om konst och skapande i alla möjliga former och så klart, en hylla med spännande sagor! Vi har även öppnat en helt ny plats för konst, Galleri Röda Hästen, där vi visar utställningar av och för barn och unga. 

Vad kostar det?
Entré till skaparverkstan är 30 kr. Årskort kostar 200 kr och är giltigt ett år från inköpsdatum. Obs! From 18 januari blir vi kontantfria och du betalar nu med kort eller swish. Det är alltid gratis att bara vara här och leka, läsa och se på utställningar!

Barnteater och aktiviteter
Vi arrangerar även fantastisk och professionell barnteater i det mindre formatet där vi samarbetar med landets ledande aktörer på området. Andra återkommande evenemang under året är Barnens Valborg, Barnens egen loppis och Barnens Julbasar. Ibland händer det något specifikt och tillfälligt, som exempelvis sommaren 2019 då vi bjöd in La Foraine, en fransk färgsprakande barnfestival, till Stora Torget i Nyköping.

Tillsammans med NBV ser vi till att det finns fördjupningskurser i keramik och teckning. I våra lokaler har även Kulturskolan en del av sin verksamhet och när det ges möjlighet samarbetar vi på olika sätt, exempelvis med vår gemensamma och återkommande Allsångskonsert, då vi firar Internationella Barndagen.

Vårt härliga gamla hus vibrerar av kreativitet och skaparglädje, varmt välkommen att besöka oss!

Öppettider

Höst 2020 har vi två pass på lördagar kl. 10:30-12:30 och 13:00-15:00 samt under höstlovet mån-fre samma tider. Stängt 31/10 och under jullovet.

Faciliteter

  • Barnvänligt
  • Kontantfritt
  • Rullstolsanpassat
  • Rökfritt
  • Skötrum
  • Toalett för funktionshindrade

Tillgänglighet

Handikapphiss och handikapp-wc.