Barnkulturcentrum

Bild till verksamhet: Barnkulturcentrum0
Prästgatan 12, Nyköping Vardagar 0155-24 88 11, Lördagar 0155-24 89 08

Barnkulturcentrum skapar kreativa och lekfulla upplevelser för barn, unga och barnfamiljer.

Varmt välkomna till en kreativ och lekfull vår hos oss på Barnkulturcentrum!
 • På lördagarna kl. 11-15 med start 21 januari har vi öppen skaparverkstad som riktar sig till barn och vuxna tillsammans.
 • På sportlovet v.8 har vi öppet mån-fre och skapar på temat Spioner och mystiska uppdrag, se detaljerat program längre fram. Då öppnar även vår nyproducerade utställning Berättelsen som försvann i Galleri Röda Hästen.
 • Påsklovets tema v.15 är Det växer & knakar och vi har öppet tis-fre kl 11-15. Mer detaljerat program kommer längre fram.
 • Galleri Röda Hästen visar olika utställningar av och för barn & unga.
 • Vi avslutar vårens skaparverkstäder med Barnens Valborg för hela familjen söndag 30 april kl 13-15 i Biblioteksparken. Vi firar in våren på barnens vis med lekar, sång och musik. I skaparverkstaden gör vi vårblommor av papper. Vi bjuder på fika och har grillar igång, ta med det du själv önskar grilla. Fri entré!

Läs mer om det som riktar sig till ungdomar på vår andra sida, Ung skaparverkstad.
 
Pandemin är inte över, stanna hemma om ni känner minsta symptom, tvätta händerna ofta, håll avstånd och var rädda om varandra!

Håll dig uppdaterad om aktuella evenemang, tider och teman på bibliotek.nykoping.se, nykopingsguiden.se eller Facebook, Nyköpings Barnkulturcentrum.

 

Öppen skaparverkstad
I vår mysiga skaparverkstad trivs hela familjen. Vi dukar upp för kreativa aktiviteter ledda av olika konstnärer som inspirerar med nya material och idéer varje vecka, för barn och vuxna tillsammans!

Plats för lek, konst, läsning och fika
I vår nya avdelning, där Gripes modellteatermuseum tidigare låg, har vi fått renoverat och omgjort med mer plats för lek och samvaro och fika till lågt pris. Här står nu lekträdet som tidigare fanns på biblioteket. I våra bokhyllor har vi böcker om konst och skapande i alla möjliga former och så klart, en hylla med spännande sagor! Vi har även öppnat en helt ny plats för konst, Galleri Röda Hästen, där vi visar utställningar av och för barn och unga. 

Vad kostar det?
Entré till skaparverkstan är 30 kr. Årskort kostar 200 kr och är giltigt ett år från inköpsdatum. Vi är kontantfria och du kan betala med kort eller swish. Det är alltid gratis att bara vara här och leka, läsa och se på utställningar!

Barnteater och aktiviteter
Vi arrangerar även fantastisk och professionell barnteater i det mindre formatet där vi samarbetar med landets ledande aktörer på området. Biljetterna kostar oftast 60 kr och kan köpas digitalt via evenemanget på Nyköpingsguiden eller över disk i Culturums foajé eller på Rosvalla.
Andra återkommande evenemang under året är Barnens Valborg, Barnens egen loppis och Barnens Julbasar. Ibland händer det något specifikt och tillfälligt, som exempelvis sommaren 2019 då vi bjöd in La Foraine, en fransk färgsprakande barnfestival, till Stora Torget i Nyköping.

Tillsammans med NBV ordnas fördjupningskurser i keramik. I våra lokaler har även Kulturskolan en del av sin verksamhet och när det ges möjlighet samarbetar vi på olika sätt.

Vårt härliga gamla hus vibrerar av kreativitet och skaparglädje, varmt välkommen att besöka oss!

Öppettider

Öppen skaparverkstad:

Lördagar start 21 januari till och med 22 april kl 11:00-15:00. Sportlov v. 8 måndag-fredag kl. 11:00-15:00. Påsklov v. 15 tisdag-fredag kl 11:00-15:00.

Röda dagar samt lördagarna 25 februari och 15 april har vi stängt.

Tider för vårterminens övriga evenemang läggs ut efter hand - se bibliotek.nykoping.se eller facebook.com/barnkulturcentrum/

Faciliteter

 • Barnvänligt
 • Hiss
 • Kafé
 • Kontantfritt
 • Rullstolsanpassat
 • Rökfritt
 • Skötrum
 • RWC
 • Wifi