nyköpingsguiden.se
Bergs Gård

Bergs Gård

Charmigt café med helt hembakt och hemlagat på bondgården.

Bergs gårdscafé och gårdsbutik är ett mysigt litet fik med både luncher och kaffebröd. Det vi serverar i caféet är tillagat i gårdens kök av vår kökschef Josefine och hennes team.


Vi varierar menyn efter säsong och efter de lokala råvaror vi har att tillgå.


Fikabrödet är bakat med mycket kärlek. Bullarna som är bakta med surdeg är mycket populära, vid semmeltider har vi den gudomliga surdegssemlan. Chokladbollar, biskvier, småkakor och mycket mer...


Några rätter som finns på menyn är rykande het gulashsoppa som serveras med hembakt surdegsfralla, paj med gårdens nötfärs serverad med sallad och vitlökscreme och charktallrik med gårdens kallskurna kött och korvar med tillbehör.


Förutom kaffe, te och smakis går det fint att välja sörmländsk äppelmust och nektar. Vi har fullständiga rättigheter på gården så i caféet går det fint att ta ett glas vin eller bubbel eller Bergs Gårds egna gårdsöl!


Sommartid har vi vår uteservering öppen vid våra trädgårdsodlingar. I mitten av denna finns en damm med fontän som ger en harmonisk och avslappnande stund. Om ni vill väljer ni er egen plats på gården att fika på. Vi packar er picknickkorg med filt och fika. Vi har lekplatser på gården där era små säkert vill tillbringa en tid. Ni kan även grilla eller fika uppe på berget som ligger vid gården.


 


VI HAR ÖPPET SOM VANLIGT!


Kom ut i naturen på Bergs Gård. Ni hittar hemlagad mat & fika från gårdscaféet med goda möjligheter att sitta avskilt även i matsal, uterum och med take-away. Gårdsbutiken har naturbeteskött från gården och andra varor från lokala gårdar. Läs mer om vårt café och gårdsbutik här.


Vi har nu öppnat även vid Stendörren vid Naturum!


Gårdscaféets öppettider:


Vi har öppet kl. 10.00-16.00 onsdag - söndag från och med Kristi Himmelfärd 20 maj - 28 juni (vecka 21-26)
Mån - sön vecka 27-33 (29 juni - 16 aug)
Ons - sön vecka 34-35 (19 aug - 30 aug)
Fre - sön från vecka 36 (4 sep)

Fullt utbud fredag till söndag, övriga öppna dagar serverar vi fika, smörgås o gårdens wienerkorv.
Gårdsbutiken är öppen som vanligt även dessa dagar.


Öppettider i Stendörren Naturum:


Vi har nu öppet Lör - sön kl. 11-17.
Midsommarafton 19 juni kl. 11-15


Förlängda öppettider i Stendörren:
Mån - sön 11-17 vecka 27-33 (29 juni - 16 aug)
Ons - sön vecka 34-35 (19 aug - 30 aug)
Lör - sön från vecka 36 (4 sep)


 


NYÖPPNAT I STENDÖRREN-NATURUM!


Vi har öppnat i Stendörren under sommarhalvåret.


Här hittar ni godbitar från vår meny i de vackra miljöerna i naturreservatet. Serveringen ligger precis vid Naturum, intill vattnet. Ni hittar hembakt fika och hemlagade enklare luncher, allt lagat av vår fantastiska kökspersonal. Vi serverar även glass och svalkande drycker.

Inom kort kommer vi även erbjuda picknickkorgar och grillkassar, perfekt på vandringstur kring naturreservatet.
Vi ser framemot en säsong med samarbete med Länsstyrelsen och Naturum som har erbjudit oss chansen att servera mat vid en så vacker plats!


 


Leveransdatum för gårdens naturbeteskött


Vi tar emot bokningar på gårdens ekologiska naturbeteskött med regelbundna leveranser. Vi säljer även styckdelar. I Gårdsbutiken finns även andra matvaror från oss och närliggande gårdar. Ett fåtal köttlådor kan finnas kvar efter leverans av gårdens kött. Boka i förväg för att säkra er låda.


Boka din låda till nästa leverans, vi slaktar 1 gång per månad.


 


VAD HÄNDER PÅ GÅRDEN?


Vi har byggt ett nytt uterum. Här finns goda möjligheter att sitta avskiljt. Ni är välkomna att sitta i caféet, matsalen eller ute på gården.


Nya hyrcyklar har tagits in till gårdens mountainbike-banor och leder för att säkra att det ska finnas cyklar i din storlek. Mountainbiken är öppen som vanligt.


Våra skogsleder är öppna till alla besökare. Alla är välkomna att gå eller jogga i våra leder utan extra kostnader.


Det finns mycket att göra hos oss. Vi har klättervägg, pingis, sällskapsspel, studsmatta, lekplatser o mycket annat kul!


VARMT VÄLKOMNA!


 


Du kan boka gårdens ekologiska naturbeteskött som kommer med regelbundna leveranser. Vi säljer även styckdelar. Här hittar du varor från vår gård och andra lokala producenter. Ett fåtal lådor kan finnas kvar efter leverans av gårdens kött. Boka i förväg för att säkra er låda.


KOM UT PÅ LANDET


Kom bort från staden och hyr eget boende eller slappna av i relaxen. Läs mer om våra stugor eller relaxen. Ni behöver bara möta oss om ni önskar. Vi kan lämna nycklarna i dörren och städa först efter ert besök.

Sugen på att komma ut i naturen? Unna dig frisk luft och kvalitetstid med dig själv, alla aktiviteter som mountainbike (läs mer här) och vandring i Bergsleden är öppna som vanligt.


Gården har klättervägg, pingis, sällskapsspel, studsmatta, lekplatser o mycket annat kul!MAT ATT TA MED & CATERING


Njut av gårdens mat med familj, vänner eller kollegor. Det går bra att beställa mat och varor att ta med från oss. Det går även bra att beställa catering gjord efter era önskemål (läs mer här).


Några exempel på catering vi kan erbjuda är tre-rätters, grillbuffé eller kall buffé.


Om ni inte önskar komma in i caféet vid upphämtning kan vi ta ut maten till er bil.Vid frågor om catering eller take-away, kontakta Frida på telefon: 070-4954932


E-post: info@bergsgardtrosa.se


 


 


VÅR


30-31 MAJ APTITRUNDAN VÅR


 


SOMMAR


Vi tar emot många bröllop och fester under sommaren. Om Ni är intresserade att boka evenemang till 2020 eller 2021, finns mer information här under sidorna för Fest och Bröllop. Ni kan självklart boka gården även till höst, vinter och vår.


10-13 JUNI SKOLAVSLUTNING CATERING


15 AUG GRILLAFTON MED ÖLTÄLT (I SAMARBETE MED TROSA ÖLKOMPANI)


 


 


MAJ-SEP MTB-kurser med guidning (läs mer om våra guidade turer här)::


Prova på-kurs mountainbike, 3 timmar:
Datum: 9 MAJ 6 JUN 11 JUL 8 AUG 29 AUG

Grundkurs i mountainbike, 6 timmar (heldag)
Datum: 23 MAJ 13 JUN 18 JUL 22 AUG 12 SEP

Fortsättningskurs i mountainbike, 6 timmar (heldag)
Datum: 30 MAJ 15 AUG


25-27 SEP Ladies MTB Camp


Vi tar emot många bröllop och fester under sommaren. Om Ni är intresserade att boka evenemang till 2020 eller 2021, finns mer information här under sidorna för Fest och Bröllop. Ni kan självklart boka gården även till höst, vinter och vår.


 


VAD HÄNDER I HÖST?


3, 10, 17, 24 SEP TORGTORSDAG I TROSA


12-13 SEP APTITRUNDAN HÖST


 


OKTOBERFEST


16 OKT KORV & ÖLPROVNING (med Trosa Ölkompani)


OKT ÄPPELDAG


 


2-8 NOV DET VILDA SÖRMLAND


NOV OUTDOORWEEKEND

Öppettider

Gårdscaféet och Butikens öppettider:

Vi har öppet kl. 10.00-16.00 onsdag - söndag
Mån - sön vecka 27-33 (29 juni - 16 aug)
Ons - sön vecka 34-35 (19 aug - 30 aug)
Fre - sön från vecka 36 (4 sep)

Fullt utbud fredag till söndag, övriga öppna dagar serverar vi fika, smörgås o gårdens wienerkorv.
Gårdsbutiken är öppen som vanligt även dessa dagar. Butik/kiosk Barnvänligt Bussparkering Husdjur välkomna Kafé Parkering Parkering för rörelsehindrad Rullstolsanpassat Rökfritt Toalett för funktionshindrade

Tillgänglighet

Handikappanpassad, wc o rwc