nyköpingsguiden.se
Bergs Gård
Bergs Gård
Bergs Gård

Bergs Gård

Charmigt café med helt hembakt och hemlagat på bondgården. Boenden, relax och mountainbike-arena och fina skogsleder.

Bergs Gård är ett mysigt café och gårdsbutik nära naturen med helt hemlagade luncher och kaffebröd. All vår mat är tillagad i gårdens kök av vår kökschef Josefine och hennes team.
Vi varierar menyn efter säsong och de lokala råvaror vi har att tillgå.


Fikabrödet är bakat med mycket kärlek. Bullarna som är bakta med surdeg är mycket populära. Vid semmeltider har vi den gudomliga surdegssemlan. Chokladdoppade chokladbollar, biskvier, småkakor och mycket mer...


Vi har oftast ett vegetariskt alternativ på vår meny. Såklart lagad med lika mycket kärlek som all annan mat på menyn. Ring oss vid frågor om allergi eller annan specialkost.


Gårdens eget naturbeteskött och korvar används flitigt i matlagningen. Du kan även hitta dem i gårdsbutiken där vi erbjuder styckdelar, korv och köttlådor med delar och färs (låda behöver oftast förbokas men ibland har vi en över till dig som är intresserad!)


Utöver kaffé, smakis m.m. har vi sörmländsk äppelmust och en egen öl att välja på som bara går att hitta på gården. Vi har fullständiga rättigheter så det går fint att ta ett glas vin eller bubbel! Ölen kommer även som folköl, som går att köpa med hem.


Sommartid är uteserveringen öppen vid våra trädgårdsodlingar. Även café och matsal står öppen för våra gäster, så det finns gott om utrymme. Det går bra att beställa take-away eller få varor levererat till bilen. Ni kan även grilla eller fika uppe på berget som ligger vid gården.


Vi har lekplatser på gården där era små säkert vill tillbringa en tid.


Gården har egna boenden, relax, lokaler och MTB att hyra.


Missa inte heller vår servering i Stendörren! 


 


VI HAR ÖPPET SOM VANLIGT!


Kom ut i naturen på Bergs Gård. Ni hittar hemlagad mat & fika från gårdscaféet med goda möjligheter att sitta avskilt även i matsal, uterum och med take-away. Gårdsbutiken har naturbeteskött från gården och andra varor från lokala gårdar. Läs mer om vårt café och gårdsbutik här.


Vi har nu öppnat även vid Stendörren vid Naturum!


Gårdscaféets öppettider:


Vi har öppet kl. 10.00-16.00 alla dagar. Lunch med hemlagad husmanskost serveras i matsalen varje dag.
Fram till vecka 34-35 då vi har ons-sön igen (19 aug - 30 aug)
Vecka 36 börjar vi åter ha öppet Fre - sön (4 sep)


Öppettider i Stendörren Naturum:


Alla dagar 11-17. Vid alltför busigt väder håller vi vår vagn i Stendörren stängd. Om det blir busväder senare på dagen kan vi även komma att stänga tidigare.


Öppettiderna gäller tom. vecka 34-35. Då vi har öppet ons - sön (19 aug - 30 aug).


Därefter återgår Stendörrenserveringen till öppet på helger.


 


NYÖPPNAT I STENDÖRREN-NATURUM!


Vi har öppnat i Stendörren under sommarhalvåret.


Här hittar ni godbitar från vår meny i de vackra miljöerna i naturreservatet. Serveringen ligger precis vid Naturum, intill vattnet. Ni hittar hembakt fika och hemlagade enklare luncher, allt lagat av vår fantastiska kökspersonal. Vi serverar även glass och svalkande drycker.

Inom kort kommer vi även erbjuda picknickkorgar och grillkassar, perfekt på vandringstur kring naturreservatet.
Vi ser framemot en säsong med samarbete med Länsstyrelsen och Naturum som har erbjudit oss chansen att servera mat vid en så vacker plats!


 


Leveransdatum för gårdens naturbeteskött


Vi tar emot bokningar på gårdens ekologiska naturbeteskött med regelbundna leveranser. Vi säljer även styckdelar. I Gårdsbutiken finns även andra matvaror från oss och närliggande gårdar. Ett fåtal köttlådor kan finnas kvar efter leverans av gårdens kött. Boka i förväg för att säkra er låda.


Boka din låda till nästa leverans, vi slaktar 1 gång per månad.


 


VAD HÄNDER PÅ GÅRDEN?


Vi har byggt ett nytt uterum. Här finns goda möjligheter att sitta avskiljt. Ni är välkomna att sitta i caféet, matsalen eller ute på gården.


Nya hyrcyklar har tagits in till gårdens mountainbike-banor och leder för att säkra att det ska finnas cyklar i din storlek. Mountainbiken är öppen som vanligt.


Våra skogsleder är öppna till alla besökare. Alla är välkomna att gå eller jogga i våra leder utan extra kostnader.


Det finns mycket att göra hos oss. Vi har boulebana, klättervägg, pingis, sällskapsspel, studsmatta, lekplatser o mycket annat kul!


VARMT VÄLKOMNA!


 


Du kan boka gårdens ekologiska naturbeteskött som kommer med regelbundna leveranser. Vi säljer även styckdelar. Här hittar du varor från vår gård och andra lokala producenter. Ett fåtal lådor kan finnas kvar efter leverans av gårdens kött. Boka i förväg för att säkra er låda.


KOM UT PÅ LANDET


Kom bort från staden och hyr eget boende eller slappna av i relaxen. Läs mer om våra stugor eller relaxen. Ni behöver bara möta oss om ni önskar. Vi kan lämna nycklarna i dörren och städa först efter ert besök.

Sugen på att komma ut i naturen? Unna dig frisk luft och kvalitetstid med dig själv, alla aktiviteter som mountainbike (läs mer här) och vandring i Bergsleden är öppna som vanligt.


Gården har klättervägg, pingis, sällskapsspel, studsmatta, lekplatser o mycket annat kul!MAT ATT TA MED & CATERING


Vi lagar cateringmat skräddarsydd efter era önskemål. Just nu kan ni även beställa catering-menyn Somrig buffé med charkuterier och kött från Bergs Gård. (MENY LÄSES HÄR!) Kompletteras med kallrökt- och inkokt lax samt goda tillbehör och såser. Vi kan självklart laga vegetariskt och specialkost. Hör i så fall av er i förväg så att vi kan förbereda er mat.


Njut av gårdens mat med familj, vänner eller kollegor. Det går bra att beställa mat och varor att ta med från oss. Det går även bra att beställa catering gjord efter era önskemål (läs mer här).


Några exempel på catering vi kan erbjuda är tre-rätters, grillbuffé eller kall buffé.


Om ni inte önskar komma in i caféet vid upphämtning kan vi ta ut maten till er bil.Vid frågor om catering eller take-away, kontakta Frida på telefon: 070-4954932


E-post: info@bergsgardtrosa.se


 


MAJ-SEP MTB-kurser med guidning:


Prova på-kurs mountainbike, 3 timmar:
Datum: 9 MAJ 6 JUN 11 JUL 8 AUG 29 AUG

Grundkurs i mountainbike, 6 timmar (heldag)
Datum: 23 MAJ 13 JUN 18 JUL 22 AUG 12 SEP

Fortsättningskurs i mountainbike, 6 timmar (heldag)
Datum: 30 MAJ 15 AUG


25-27 SEP Ladies MTB Camp


Vi tar emot många bröllop och fester under sommaren. Om Ni är intresserade att boka evenemang till 2020 eller 2021, finns mer information här under sidorna för Fest och Bröllop. Ni kan självklart boka gården även till höst, vinter och vår.


 


VAD HÄNDER I HÖST?


15 AUG GRILLNING OCH PROVA ÖL FRÅN TROSA ÖLKOMPANI


3, 10, 17, 24 SEP TORGTORSDAG I TROSA


12-13 SEP APTITRUNDAN HÖST


 


OKTOBERFEST


16 OKT KORV & ÖLPROVNING (med Trosa Ölkompani)


OKT ÄPPELDAG


 


2-8 NOV DET VILDA SÖRMLAND


NOV OUTDOORWEEKEND

Öppettider

Gårdscafé, Matsal och Butik öppettider:
Vi har öppet kl. 10.00-16.00 alla dagar. Lunch med hemlagad husmanskost serveras i matsalen varje dag.
Fram till vecka 34-35 då vi har ons-sön igen (19 aug - 30 aug)
Vecka 36 börjar vi åter ha öppet Fre - sön (4 sep) Butik/kiosk Barnvänligt Bussparkering Husdjur välkomna Kafé Parkering Parkering för rörelsehindrad Rullstolsanpassat Rökfritt Toalett för funktionshindrade

Tillgänglighet

Handikappanpassad, wc o rwc