Café

Bergs Gård

Bild till verksamhet: Bergs Gård0
Bergs Gård Stora Huset 1, Västerljung 0156-42 00 20
Fler bilder
Bergs Gård
Bergs Gård
Bergs Gård

Vi har öppet som vanligt! Charmigt café med helt hembakt och hemlagat på bondgården. Boenden, relax och mountainbike-arena och fina skogsleder.

Bergs Gård är ett mysigt café och gårdsbutik nära naturen med helt hemlagade luncher och kaffebröd. All vår mat är tillagad i gårdens kök av vår kökschef Josefine och hennes team. Vi varierar menyn efter säsong och de lokala råvaror vi har att tillgå.

Fikabrödet är bakat med mycket kärlek. Bullarna som är bakta med surdeg är mycket populära. Vid semmeltider har vi den gudomliga surdegssemlan. Chokladdoppade chokladbollar, biskvier, småkakor och mycket mer... Vi har oftast ett vegetariskt alternativ på vår meny. Såklart lagad med lika mycket kärlek som all annan mat på menyn. Ring oss vid frågor om allergi eller annan specialkost.

Gårdens eget naturbeteskött och korvar används flitigt i matlagningen. Du kan även hitta dem i gårdsbutiken där vi erbjuder styckdelar, korv och köttlådor med delar och färs (låda behöver oftast förbokas men ibland har vi en över till dig som är intresserad). Utöver kaffé, smakis m.m. har vi sörmländsk äppelmust och en egen öl att välja på som bara går att hitta på gården. Vi har fullständiga rättigheter så det går fint att ta ett glas vin eller bubbel! Ölen kommer även som folköl, som går att köpa med hem.

Sommartid är uteserveringen öppen vid våra trädgårdsodlingar. Även café och matsal står öppen för våra gäster, så det finns gott om utrymme. Det går bra att beställa take-away eller få varor levererat till bilen. Ni kan även grilla eller fika uppe på berget som ligger vid gården.
Vi har lekplatser på gården där era små säkert vill tillbringa en tid.

Gården har egna boenden, relax, lokaler och MTB att hyra.

Kom ut i naturen på Bergs Gård. Ni hittar hemlagad mat & fika från gårdscaféet med goda möjligheter att sitta avskilt även i matsal, uterum och med take-away. Gårdsbutiken har naturbeteskött från gården och andra varor från lokala gårdar. Läs mer om vårt café och gårdsbutik.

Leveransdatum för gårdens naturbeteskött

Vi tar emot bokningar på gårdens ekologiska naturbeteskött med regelbundna leveranser. Vi säljer även styckdelar. I Gårdsbutiken finns även andra matvaror från oss och närliggande gårdar. Ett fåtal köttlådor kan finnas kvar efter leverans av gårdens kött. Boka i förväg för att säkra er låda.
Boka din låda till nästa leverans, vi slaktar 1 gång per månad.

VAD HÄNDER PÅ GÅRDEN?

Vi har byggt ett nytt uterum. Här finns goda möjligheter att sitta avskiljt. Ni är välkomna att sitta i caféet, matsalen eller ute på gården.
Nya hyrcyklar har tagits in till gårdens mountainbike-banor och leder för att säkra att det ska finnas cyklar i din storlek. Mountainbiken är öppen som vanligt. Våra skogsleder är öppna till alla besökare. Alla är välkomna att gå eller jogga i våra leder utan extra kostnader.

Det finns mycket att göra hos oss. Vi har boulebana, klättervägg, pingis, sällskapsspel, studsmatta, lekplatser o mycket annat kul!

VARMT VÄLKOMNA!

Du kan boka gårdens ekologiska naturbeteskött som kommer med regelbundna leveranser. Vi säljer även styckdelar. Här hittar du varor från vår gård och andra lokala producenter. Ett fåtal lådor kan finnas kvar efter leverans av gårdens kött. Boka i förväg för att säkra er låda.

KOM UT PÅ LANDET

Kom bort från staden och hyr eget boende eller slappna av i relaxen. Läs mer om våra stugor eller relaxen. Ni behöver bara möta oss om ni önskar. Vi kan lämna nycklarna i dörren och städa först efter ert besök.

Sugen på att komma ut i naturen? Unna dig frisk luft och kvalitetstid med dig själv, alla aktiviteter som mountainbike och vandring i Bergsleden är öppna som vanligt. Läs mer om mountainbike! Gården har klättervägg, pingis, sällskapsspel, studsmatta, lekplatser o mycket annat kul!

MAT ATT TA MED & CATERING

Vi lagar cateringmat skräddarsydd efter era önskemål. Just nu kan ni även beställa catering-menyn Somrig buffé med charkuterier och kött från Bergs Gård. Kompletteras med kallrökt- och inkokt lax samt goda tillbehör och såser. Vi kan självklart laga vegetariskt och specialkost. Hör i så fall av er i förväg så att vi kan förbereda er mat. Läs mer om menyn. 

Njut av gårdens mat med familj, vänner eller kollegor. Det går bra att beställa mat och varor att ta med från oss. Det går även bra att beställa catering gjord efter era önskemål Läs mer om catering. Några exempel på vad kan erbjuda är tre-rätters, grillbuffé eller kall buffé.

Om ni inte önskar komma in i caféet vid upphämtning kan vi ta ut maten till er bil.

Vid frågor om catering eller take-away, maila kontakt@bergsgardtrosa.se
Tel 0156-42 00 20

44 Höstlovsveckan

Öppet hela veckan 10.00 – 16.00

Kom och cykla, lek, klättra klättervägg och titta på djuren!
Varje dag: Tacobuffé av gården ekologiska naturbeteskött och utomhusaktiviteter för familjen. Avslutas med Halloweenfirande under fredag – söndag. Rysligt roligt för alla barn!

Lördag 31 oktober

3-rätters Höstmiddag i vår restaurang Ladugården
Vi serverar en trerätters höstmiddag i vår restaurang Ladugården. Begränsat antal platser, måste förbokas här. Pris 695 kr per person.

Meny

Förrätt: Krämig kantarellsoppa med picklade kantareller och ostkex
Varmrätt: Nötstek av gårdens ekologiska naturbeteskött. Serveras med hasselbackspotatis, gräddsås och höstens gelé.
Dessert: Äppelbakelse med sörmländsk honung och rostade hasselnötter. Serveras med rårörd vaniljcréme.

Pris 695 kr per person. Vegetariskt alternativ/barnmeny finns.
Till middagen föreslår vi att ni dricker vår egen Bergs Gårdsöl, framtagen med Trosa Ölkompani, alternativt vårt förmånliga vinpaket.

Barnmeny pris 350kr per person
för ovanstående 3-rätters alternativ gårdens köttbullar som huvudrätt
2 rätter 250kr
1 rätt 150kr

Lördagar i november tom. 21 nov Afternoon tea med hembakta godsaker!
Begränsat antal platser i restaurangen. Boka här.

Söndag 8 november

Vi firar alla pappor! Farsdags-middag i restaurang Ladugården.
Begränsat antal platser i restaurangen. Boka på 

Söndag 29 november

1:a Adventsfika och julpyssel.
Julmiddag på gården – Glögg på logen och middag i restaurang Ladugården. Begränsat antal platser i restaurangen. Bokningen öppnar inom kort.

December

I år serverar vi sittande julmiddag istället för julbord. Vi dukar med avstånd i restaurangen och är rädda om varandra.

Julmiddag på Bergs Gård serveras alla helger och vissa vardagar

Vi börjar med glögg på logen och fortsätter sedan med tallriksservering av en traditionell julmiddag i restaurangen. Råvaror från vår gård och skog. Begränsat antal platser i restaurangen. Bokningen öppnar inom kort.

5:e och 6:e december

Julmarknad på logen
Lokalproducerade hantverk, mat och annat som hör julen till. Köp dina julklappar och kom i julstämning hos oss!

30 december samt Nyårsafton

Gårdsbutik och Restaurang öppet 10.00-15.00.
Glamourlunch med bubbel och uthämtning av bokade Nyårslådor (delikatesser från gården till er Nyårsmiddag). Mer information om innehåll och pris kommer.

Öppettider

Gårdscafé, Matsal och Butik öppettider: Fre - sön 10-16

Vi serverar lunchbuffé Fre-Sön 11-14.30 med hemlagad husmanskost. Närproducerat och lagat med hjärta.

Faciliteter

 • Butik/kiosk
 • Barnvänligt
 • Bussparkering
 • Husdjur välkomna
 • Kafé
 • Kontantfritt
 • Parkering
 • Parkering för rörelsehindrad
 • Rullstolsanpassat
 • Rökfritt
 • Skötrum
 • Toalett för funktionshindrade
 • Wifi

Tillgänglighet

Handikappanpassad, wc o rwc