Bo vid havet - Vivestanäset

Havsutsikt
En röd stuga intill havet
Ett rum i en stuga
+46 70 3337680

Naturnära röd stuga med fantastisk utsikt över vattnet och solnedgången från verandan. Tillgång till roddbåt och brygga med badstege nedanför huset. Promenadavstånd till strand.

Vid en havsvik mellan Nyköping och Oxelösund ligger denna härliga sommaridyll på sjötomt och med naturen inpå knuten. I omgivningarna finns gott om blåbär och lingon att plocka när det är säsong för det. Här kan du ägna dagarna åt sol och bad, ta en roddtur, fiska, cykla på utflykt eller bara koppla av på altanen med en bok och något gott att dricka. Stugan, som är ett gästhus till värdens egen bostad, ligger i övrigt avskilt med härlig utsikt och långt till grannar. På verandan lyser solen från frukost och ända fram till solnedgång under sommarmånaderna.

Huset (30 kvm) är nyligen renoverat och väl utrustat med kök, badrum med dusch och WC, sovrum med dubbelsäng (140 cm), vardagsrum och kamin för mysiga kvällar framför brasan. Vid vattnet finns en brygga med badstege och det finns även möjlighet att låna en tvåmanskajak eller en klassisk gammal tjärad eka för roddturer i solnedgången. På 10 minuters promenadavstånd (1 km bort) når du Vivesta havsbad med klippor och sandstrand.

Efter 15 min på cykel kommer du till Oxelösund (3 km bort) där du hittar mataffär, restauranger och kaféer. Ytterligare ett snäpp bort (15 min med bil eller 40 min med cykel) når du Nyköping som är en härlig sommarstad med vackra promedstråk, aktiviteter och en levande hamn med stort utbud av restauranger och glasscaféer.

En vandringsled (Sörmlandsleden) finns inom kort avstånd och vid den finns även Brannäs våtmark med rikt fågelliv och fina vandringsvägar. Värdfamiljen tipsar gärna om trevliga utflyktsmål i omgivningarna.

Högsäsong (juni-aug): 6800 kr/vecka, 1100kr/natt. Lågsäsong: 5500 kr/vecka 900 kr/natt. Minsta antal nätter: 2 (högsäsong). Sänglinne och handdukar ingår.

Frukostpaket kan ofta ordnas om värdfamiljen är hemma (tillgänglighet bekräftas vid bokning): 75 kr/person.

Bokning via telefon (+46 70 3337680) eller e-post (vivestanaset@yahoo.com)

Övrigt: Djurfritt, men en utekatt finns på tomten

 

Faciliteter

  • Parkering
  • Rökfritt

Tillgänglighet

Stora nivåskillnader. Trappor upp till huset från vägen och parkeringen.