Fåfängans trädgårdscafé

Fåfängans väg 4, 611 39 Nyköping 072-202 88 77

Fåfängan är en lantlig oas endast en promenad från Nyköpings centrum. Här kan du avnjuta konserter, teater, humorshower och allehanda aktiviteter samt ta en fika i vårt café.

På en höjd intill Nyköpingsån, precis där naturreservatet Hållet öppnar sig mot söder ligger två gamla torp omgärdade av en vild trädgård. Platsen har så länge minnet sträcker sig kallats Fåfängan. Sedan 2011 är det en plats för rekreation och inspiration med en vital kulturscen och ett litet trädgårdscafé.

Trädgården, torpen och evenemangen sköts ideellt av kulturföreningen Fåfängan med målet att hålla platsen levande och tillgänglig för allmänheten.

Caféet drivs från 2023 av Smakimperiet.

Varje sommar arrangeras en mängd konserter, teaterföreställningar och andra upplevelser för både stora och små. Programmet för året offentliggörs alltid på Fåfängans valborgsmässofirande och avslutas med höstmarknaden på söndagen efter Mickelsmäss i månadsskiftet september/oktober. 

Biljetter kan du köpa här på Nyköpingsguiden från och med valborgsmässoafton.

Evenemang på Fåfängan

Öppettider

Fåfängans trädgård är alltid öppen för besök. Caféet har öppet följande tider: 4/5 – 14/6: lördag och söndag kl 11-16. 18/6 – 18/8: onsdag-söndag kl 11-16. Vid alla evenemang håller caféet öppet längre. Under stängda dagar öppnar caféet en timme innan evenemangets start.

Faciliteter

  • Husdjur välkomna
  • Kafé
  • Parkering