FIK Förening i konst Nyköping

Föreningen verkar för ett levande konstnärsklimat i regionen och arrangerar bl.a Konstrundan i Östra Sörmland – Öppet Hus i maj varje år.

Vi tycker att det är otroligt viktigt att uppmuntra den konstnärliga frheten och kreativiteten. Så fortfarande är FIKs inställning den, att vi inte värderar vem eller vad som ställs ut under konstrundan – det är vår publik som avgör kvaliteten. Detta medverkar till att vår konstrunda blir en härlig och inspirerade blandning av olika uttryck och intryck – precis så som det skall vara!

Vi vet att arbetet som konstnär och kreatör i mångt och mycket kan vara en ensam väg att gå. Mycket tid tillbringas i den egna ateljén och med ett stort fokus på det egna skapandet. Det är självklart också en förutsättning för att kunna kreera något överhuvudtaget. Att tillsammans med likasinnande arbeta för ett så gynnsamt konstnärsklimat som möjligt och bidra till att förenkla mötet mellan kreatörer och konstälskare är vårt motto.

Föreningen arrangerar i samarbete med Konstföreningen i Östra Sörmland Konstrundan – Öppet Hus i maj varje vår med deltagande konstnärer på amatör och professionell nivå. 2021 års konstrunda sker 15-16 maj, välkommen till vernissage på NK-villan lördag den 24 april eller besök utställningen fram t o m 8 maj för att se exempel på utställarnas verk. Välkomna!

För dig som vill komma i kontakt med och besöka konstnärerna, välkommen att se vår webbplats för enskilda kontaktuppgifter – dessa gäller under året.

Tillgänglighet

För tillgänglighet kontakta respektive deltagare i konstrundan. Kontaktuppgifter finns på vår webbplats www.foreningikonst.se