Lindeborgs Eco Retreat

Bild till verksamhet: Lindeborgs Eco Retreat0
Bild till verksamhet: Lindeborgs Eco Retreat1
Bild till verksamhet: Lindeborgs Eco Retreat2
0738599342

Lindeborgs Eco Retreat - en innovativ ekologisk gård med övernattningsmöjligheter i prisvinnande Ekoladan.

Lindeborgs Eco Retreat ligger vackert belägen invid Hallbosjön omgiven av skog och åkrar, 20 minuter från Nyköping.

Hit kommer besökare för att uppleva lugn och vacker natur och inspireras av ekologiska odlingar och hållbarhetslösningar, antingen på egen hand över en helg eller semestervecka eller genom att delta i företagskonferens eller gårdens program t ex yogaretreater och ledarskapsprogram.

Julia och Carl som driver gården flyttade hit från Stockholm för 10 år sedan och har sedan dess arbetat med att restaurera gårdens olika delar. Utan tidigare jordbrukarbakgrund arbetar de med att skapa en nytänkande, hållbar och livskraftig gård där ekosystetem är i balans och liv i alla dess former trivs. För dem, är det en självklarhet att dela med sig av gården så att fler kan komma ut och uppleva en bit hälsosam natur, eller inspireras av ekologiska odlingar och nya hållbara material och teknologier. Gårdens gråvatten renas helt av ett nyinstallerat biologiskt avlopp och är en av de första med att värmas upp koldioxidnegativt genom en helt ny teknologi från Tyskland.

Gården erbjuder boende i Ekoladan som öppnade i juli 2017. Byggnaden är skapad med White Arkitkter med stort fokus på hållbara material, hög kvalitet och design.

Ekoladan är smakfullt inredd med naturliga material och erbjuder:

2 st stycken eko-sviter med fyra sängplatser. En dubbelsäng och ett sovalkov. Eget kök. Toalett och dusch. Vedspis. Uteplast med bord och grill.
1 st standard hotellrum för två med dubbelsäng. Toalett och dusch. Ett kylskåp. Uteplats med bord.
Till gårdens uthyrningsverksamhet hör även ett hus med övernattningsmöjlighet för upp till fem persoer.

I Ekoladan finns även ett konferensrum för grupper på upp till 10-15 personer som används av företag och andra organisationer för möten och konferanser där lugn, enskildhet och inspirerande omgivningar värdesätts. Här ordnas även regelbundet yogaretreats och andra kurser och program. Från konferensrummets stora fönster ser man ut över åker, strandbeten och sjö. 

Gäster har även tillgång till bastu med stort panorama fönster och milsvida utsikt över sjön. Lindeborgs Eco Retreat vann årets innovationsspris i besöksnäringen 2017. 

Varmt välkomna!

Öppettider

Året runt

Faciliteter

  • Barnvänligt
  • Kontantfritt
  • Laddplats för elbil
  • Parkering
  • Rökfritt
  • Wifi