nyköpingsguiden.se
Sörmlands museum
Sörmlands museum
Sörmlands museum

Sörmlands museum

Sörmlands länsmuseum i Nyköpings västra hamn erbjuder en spännande, kreativ och händelserik mötesplats för alla. Stora som små.

I huset har vi utställningar inom slöjd, historia och konst. Du kan också upptäcka museets verksamhet på många platser i Sörmlands län. Vi arrangerar olika evenemang, håller kurser, erbjuder plats för möten, håller guidade visningar i våra magasin och mycket mer.

Utanför huset har vi en rogivande museipark på 1000 kvm med sitt- och lekplatser. Du kan avnjuta en bok, leka med barnen eller helt enkelt pausa tiden en stund.


Restaurang, café och konferens


Vi serverar riktigt god lunch och hembakad fika med fokus på det gröna. Med kärlek för mathantverket och omtanke om miljön bakar och lagar vi allt från grunden. Kolla in Dagens lunch eller läs om Om restaurangen. Det går att boka oss för konferens eller fest


Sörmlands museums butik


Här finns både roliga, vackra och praktiska produkter som du inte hittar någon annanstans. Ett spännande sortiment som bland annat erbjuder keramik, skärbrädor, anteckningsböcker, förvaring, smycken, vykort, textilier och böcker. Kollektionen är inspirerad av föremål och fotografier från Sörmlands museums samlingar. Varje produkt bär spår av historien och för vidare berättelser om människor som har levt och verkat i Sörmland.


Du kan även handla online i vår webb-butik


Mer information om utställningar och program på vår hemsida: www.sormlandsmuseum.se


Välkommen till 13 000 kvm berättelser!

Öppettider

Tisdag - söndag klockan 10-17
Måndagar stängt
Butik/kiosk Barnvänligt Bussparkering Hiss Hjärtstartare Kafé Parkering för rörelsehindrad Rullstolsanpassat Skötrum Toalett för funktionshindrade Wifi