Nyköpings Bushidoförening

Bild till verksamhet: Nyköpings Bushidoförening0
Bild till verksamhet: Nyköpings Bushidoförening1
Bild till verksamhet: Nyköpings Bushidoförening2
Nytorget 7, Nyköping

Kampsport och självförsvar med tradition och kvalitet

Vi har flyttat från Oppeby till ny adress - Nytorget 7 vid Sunlight. Följ oss gärna på Facebook för uppdateringar!

 

Nyköpings Bushidoförening har bedrivit kampsportsträning sedan 1968.
Vi har träning för barn, ungdomar och vuxna inom flera stilar:

  • Judo
  • Brazilian jiu-jitsu

Budo eller budō (武道, "krigarens väg") är det japanska samlingsnamnet för kampkonster. Budo omges av en filosofi delvis hämtad från samurajernas hederskodex bushido och anses gå ut på att den budotränande genom sin träning ska bli en ädlare människa, med både stolthet och hög känsla för moral.

Vad är Judo?

DEN FÖLJSAMMA VÄGEN - Judo är en modern japansk kampsport skapad av Jigoro Kano ur olika jujutsustilar vid 1800-talets slut. Sporten fick sin stora spridning efter andra världskrigets slut till andra länder och är idag en olympisk sport. Målet i judo är att besegra sin motståndare genom att kasta och/eller utföra en fasthållning, ett halslås eller ett armlås. I judo förekommer det inte sparkar och slag, till skillnad från andra budoarter som karate och jujutsu, förutom i förutbestämda former i en kata.

Judon genomsyras av dess värdegrund som förespråkar respekt, anspråkslöshet, självkontroll, artighet, uppriktighet, heder, mod och vänskap.

Vad är Brazilian Jiu-jitsu?

DEN MODERNA KAMPSPORTEN – Brasiliansk jiujitsu förenar tradition med modern fighting. Stilen har sitt ursprung i moderna budosporter och skapades ur judo och jiujitsu. Grundtanken var att bygga ett system för självförsvar som fokuserade på att ta ner motståndaren till marken och använda lås och strypningar för att tvinga den att ge upp. Stilen är utvecklad för att en mindre utövare ska kunna besegra en större motståndare med hjälp av bättre teknik. Under de ca hundra åren som sporten funnits har den konstant utvecklats för att bli mer effektiv.

Träningen passar både tjejer och killar i alla åldrar som motion eller tävlingssport. Eftersom teknik alltid är avgörande passar träningen lika bra för en liten utövare som en som är stor och stark.

Våra träningstider och mer information hittar du på www.njk.nu

Kontakta oss via e-post info@njk.nu.

Öppettider

Se på www.njk.nu