Nyköpings Vattenskidklubb

Bild till verksamhet: Nyköpings Vattenskidklubb0
Bild till verksamhet: Nyköpings Vattenskidklubb1
Bild till verksamhet: Nyköpings Vattenskidklubb2

Vattenskidåkning Slalom, Trick och Hopp

Nyköpings Vattenskidklubb startades hösten 1987 och bestod 2018 av 60  st medlemmar i åldrarna 1 år upp till 80 år. De första 7 verksamhetsåren höll vi till vid Nyköpings vattensportstadion, men då sporten är väldigt våg- och vindkänslig så krävdes en flyttning av hela verksamheten. Sedan 1995 har vi haft vår verksamhet i och vid den mycket vackert belägna Tunsättersjön, vilken ligger ca. 7 km från Nyköpings centrum.

Klubben bedrivs helt ideellt. Vi tränar slalom, trick och hopp men även wakeboard förekommer ibland. Av klubbens aktiva åkare brukar ett par stycken representera NVSK på Svenska Mästerskapen. Nu mera är det oftast de klubbens ungdomar och juniorer som representerar klubben både på U/J SM och senior SM. 2009 vann NVSK sitt första U/JSM-guld i lag och lyckades följa upp detta de kommande 7 åren. 2012 tog man en första medalj i lag på senior SM något man följde upp med ett silver 2013 och de senaste 3 åren har det blivit guld.

 

Nyköpings VSK har genom åren haft en hel del landslagsrepresentation med medaljer på U/J EM och U/J VM. Nu senast 2018 med guld på U21 EM och brons på Senior EM. Även i oldboysklasserna är klubben framgångsrik med guld på både EM och VM. 

Öppettider

se hemsidan

Faciliteter

  • Parkering
  • Rökfritt