Visit Nykoping (en)
Gourmetupplevelse med Billy White
Gourmetupplevelse med Billy White

Gästspel med proffskocken Billy White

Fredag 15 november , kl. 18:00 - 00:00

Om evenemanget

Billy White sätter sin prägel på Nyköping och Sörmland med spännande gastronomiska och naturbaserade upplevelser. 15/11 gästspelar han på Lindeborgs Eco Retreat.

Gästkock Billy White

Billy är en engelsk kock bosatt i Sörmland.
 
Med över 20 års erfarenhet inom kockyrket på några av världens bästa restauranger (inklusive St John, London, Fäviken, Järpen, Mathias Dahlgren, Stockholm) har ett stort intresse för att vara utomhus fått honom att ta steget bort från finköken och ut i naturen.
 
För Billy, har det blivit en stor passion att kombinera löpning och vandring med att laga utsökt mat, som inte bara smakar gott utan också håller en igång genom långa dagar på stigar och i bergen.
 
Billy har skrivit kokboken "Eat, Run, Enjoy, Food for pleasure & performance". Framröstad till en av de 20 bästa matböckerna 2019 av The Observer.
 
2022 grundade Billy företaget Trail Experience Sweden som arrangerar flera trail-lopp genom Sörmland. 

"Gaining a closer to relationship on the food on our plates with a major factor in moving from the city out to the country, the abundence of good produce available in Sörmland is so exciting, and more importantly delicious!
 
As the nights start to draw in I look forward to showcasing the late seasons produce in this beautiful location."

 

Upplev jord till bord med alla sinnen i vårt

 

GÅRDSKÖK

 

På Lindeborgs Eco Retreat skapar vi helhetsupplevelser av ekologiska, här- och närodlade Sörmländska råvaror.
 
Under helgerna då Gårdsköket håller öppet bjuder gårdens kock Peter Andersson (fd restaurang Volt) in en speciell gästkock.
 
Tillsammans skapar vi vegetariska gourmetupplevelser i minst sex serveringar pluss snacks. Råvarorna har sitt ursprung från vår egen gård eller runt hörnet i Sörmland.
 
När vi kan skördas det på gården bara någon timme före servering.​
 
Upplevelsen serveras i orangeriet där gästerna möts av prunkande odlingar, en sprakande eld som värmer under kyliga kvällar och personlig kontakt med köket.

 

Boka bord  
En fulländad middag i minst sex rätter + snacks
kostar 2350 kr per person.
Väl valda viner eller gårdens egna
juicer/must ingår i priset.  

Drycken presenteras under kvällen av gårdssommelier Katarina Hoverman.
Våra viner är ekologiska, biodynamiska & naturviner.
Öl och cider är småskaligt producerat i Sörmland.
 
Det alkoholfria alternativen skapas bland annat av frukter och bär från den egna gården.

 

Boka plats till info@lindeborgs.com

Arrangör: