Lindeborgs Eco Retreat

Upplev jord till bord med alla sinnen. Gårdsköket på Lindeborgs Eco Retreat håller öppet en gång i månaden.

Gourmetmeny med gästkock. ​På Lindeborgs Eco Retreat skapar vi helhetsupplevelser av ekologiska, här- och närodlade Sörmländska råvaror.

Under helgerna då vårt Gårdsköket håller öppet har gårdskocken Peter Andersson bjudit in en speciell gästkock och tillsammans skapar dem gårdsnära matupplevelser i minst sju serveringar med grönsakerna i centrum. Råvarorna har sitt ursprung från vår egen gård eller runt hörnet i Sörmland. När vi kan skördas det på gården bara någon timme före servering.

Upplevelsen serveras i orangeriet där du möts av prunkande odlingar, en sprakande eld som värmer under kyliga kvällar och personlig kontakt med köket. Som mest tar vi emot 20 gäster under en kväll beroende på storlek på sällskap.

Som middagsgäst hos oss vill vi ge dig en större upplevelse än själva måltiden. Kom gärna tidigare på dagen och varför inte ta chansen att stanna över natten. Här finns en underbar bastu och mycket att upptäcka runt gården.

Vi guidar runt i trädgårdarna före middagen och berättar om hur vi skapar det som senare finns på tallriken. Och för dig som stannar kvar väntar en härlig frukost på morgonkvisten som förlänger matupplevelsen. Kanske har du innan lyft aptiten med en frisk skogspromenad, ett guidat yogapass eller bara haft en skön slö morgon i våra ekologiska sängar.

I samband med helgerna då Gårdsköket håller öppet finns flera olika möjligheter att bo över. Du sover i sängar med madrasser, kuddar och täcken av ekologiska naturliga material. Vakna sedan utvilad till en härlig frukost i orangeriet. Kanske har du tagit en bastu eller en skogspromenad innan, eller startat dagen med ett yogapass.

Välkommen att bo i klimatneutrala och prisvinnande Ekoladan, ritad av White Arkitekter, eller hyr en klassisk och helt nyrenoverad röd stuga för er själva och ta med familjen eller kompisgänget. 

Öppettider

Vi gästas av några av sveriges mest hållbarhetsfokuserade kockar:

8 och 9 mars - Fredrik Juhlin

12 och 13 april - Martin Sjöstrand

17 och 18 maj- Johan Björkman

14 och 15 juni - Paula Carlzon

Faciliteter

  • Rökfritt