Elins favorit bland promenadvägar

Idag har Elin en ny favorit bland promenader. På Nyköpings senaste anlagda promenadväg längs med Stadsfjärden går hon nästan varje dag och upplever naturen, fåglarna och havet.

-Norra Strandpromenaden är perfekt att gå med min hund

Elin gillar promenadstråk som är lättillgängliga, där alla kan gå, springa eller rulla fram. Norra Strandpromenaden är det perfekta stället för att ta både en lång och kort promenad med min hund, berättar Elin. Hon älskar att gå där tidigt på förmiddagen när alla fåglar kvittrar i den fräscha morgonluften.

- Det känns det som en regnskogsupplevelse mitt i Nyköping med alla ljud från fåglarna och träden som susar.

Varje gång hon tar en promenad med hunden är det en ny upplevelse. Hon hittar nya stigar och platser längs vägen som gör att hon vill komma tillbaka om och om igen. Dessutom vill hon gärna få andra att upptäcka Nyköpings satsning på en så havsnära promenadväg.

-Lyxigt med naturreservat så nära

Något Elin uppskattar med Strandpromenaden är alla olika slingor som finns.

-Jag kan välja att ta en längre slinga ända ut till Labro Ängar och gå i det fina naturreservatet eller en kortare promenad på bara 10 minuter.

Elin upplever det lyxigt att kunna promenera till ett naturreservat, speciellt Labro med de vackra ängarna och strandbäddarna intill vattnet. Från ett utkikstorn i reservatet kan du titta på allt det fina, berättar hon.

Längsmed Norra Strandpromenaden finns rastplatser som är perfekt för en fikapaus. Ibland sitter Elin även och ritar i lugnet medan träden gungar intill. Hon får ett lugn att gå där oavsett väder eller årstid.

-Det är även en underbar upplevelse på hösten när alla bladens olika färger fyller upp hela skogen. Då känns det som jag går inuti en målning.