-Det här är det bästa med Nyköping för mig!

Eva ler och sprudlar för det mesta när man möter henne. Hon är uppvuxen i centrala Nyköping men känner sig hemma i hela kommunen.

-Det bästa med Nyköping är närheten till vattnet, framför allt Östersjön men även Nyköpings-ån som ringlar sig genom hela stan.

Det första Eva tipsar besökare om är Å-promenaden. Det är en fin promenadväg där man ser både gammal och ny bebyggelse menar Eva. Nyköping är ju en av Sveriges äldsta städer även med ”slottet” som landmärke, inflikar hon.

Eva har även fler tips på upplevelser i Nyköping för dig som gillar mat och dryck. Du kanske söker sköna ställen att kvällspausa på, för att äta god mat eller bara ta något att dricka, då vill hon tipsa om Nyköpings mikrobryggerier.

-Bryggerierna Nyköping Brewing och Nils Oscar är unika och måste upplevas. De för vidare Nyköpings bryggarkultur som funnits i staden sedan länge. Dessutom har de ett bra läge, bara 10 minuters promenad från centrum vilket är riktigt lyxigt.

Brewing.jpg 

Eva har flera favoritrestauranger men ett par utstickare för henne är Brovakten som är en ganska nyöppnad restaurang och Espana tapasbar. Brovakten har bra läge och en superfin meny. Dessutom en skön uteservering att sitta på under vår och sommar, berättar Eva.

-Espana Tapas bar har för mig magisk omgivning med vatten på båda sidor och galet fina tapas-rätter.