"Pulkabacken vid slottet är suverän- där har alla roligt"

För Sofia som är naturälskare, är Nyköping en fantastisk plats att bo på då havet och vacker omväxlande natur finns nära. Hon och hennes familj älskar att vara i naturen och göra saker tillsammans utomhus.

-Att vandra på Sörmlandsleden ger mig energi och hela familjen trivs att vara ute.

Sofias favoriter bland vandringsslingor är Gisesjön, Nävsjön och Nynäs. Alla rundor erbjuder flera platser där man kan pausa och till exempel grilla korv. Familjen gillar även att ta spontana utflykter när det är snö och vinter.

-En fin vinterdag packar vi med oss barnen, skridskor och pulkor, varm choklad och tar oss ner till Slottet och Svandammen.

Där är det lika roligt för både stora som små menar Sofia. Och pulkabacken är helt suverän! Extra roligt är det när de får åka skridskor på Svandammen. När fötterna behöver värmas och magarna kurrar går familjen över gatan till Sörmlands Museum. Där äter de en god lunch och passar sedan på att se på någon av de spännande utställningarna.

-Jag gillar verkligen muséet då utställningarna passar alla åldrar -och för deras fantastiskt goda mat!

När alla känner sig nöjda avslutar de deras aktiva dag med ett ”bowlingbattle” nere på Rosvalla innan det är dags att åka hem berättar Sofia.

Sofias vintriga Topp 5-tips